© ATV, BFM

Tot zeven jaar cel voor aanslag op Pasta House in Deurne

Deurne -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft straffen tot zeven jaar effectief opgelegd aan leden van een drugsorganisatie die in augustus 2020 een aanslag pleegden op The Pasta House in Deurne. Een aantal bendeleden was ook betrokken bij de home invasion bij een havenarbeider in Merksem.

vdaa

In de nacht van 8 op 9 augustus 2020 drongen vier tot vijf personen de woning van een havenarbeider in Merksem binnen. Ze deden zich voor als politiemensen en bedreigden de man met een vuurwapen. Hij kreeg een cryptofoon in de handen geduwd waarop ze hem instructies zouden sturen voor de uithaling van een partij cocaïne. Als hij weigerde te doen wat ze vroegen, zouden ze hem neerschieten. De havenarbeider riep de hulp in van de politie. Op de gsm werd DNA van Meraldo P., een beruchte crimineel uit Nederland, aangetroffen. Het verdere onderzoek kon de andere deelnemers aan de home invasion niet identificeren. Meraldo P. werd opgepakt.

Meraldo P. kon ook nog aan andere gewelddadige feiten gelinkt worden. Na uitlezing van zijn gsm bleek dat hij een adres aan de Turnhoutsebaan in Deurne had opgezocht. Op dat adres was The Pasta House gevestigd, een eethuis waarop vijf keer geschoten werd in de nacht van 28 augustus 2020. De eigenaar van zaak was Ali O., een drugscrimineel die ook actief was in de transportsector. Ali O., bijgenaamd Freaks, werd in maart 2022 veroordeeld tot zeven jaar cel wegens grootschalige invoer van cocaïne.

Bom

Ali O. was in conflict gekomen met de groep van een andere Nederlandse drugscrimineel, genaamd Isaac B., alias Bom. De directe aanleiding voor het conflict was expediteur Dennis V.H. Uit Sky ECC-communicatie bleek dat hij werkte voor de drugsorganisatie van Bom, waar ook Bilal B. en Mohamed N. deel van uitmaakten. Ali O. maakte ook gebruik van de diensten van Dennis V.H. en eiste dat hij exclusief voor hem zou werken.

De aanslag werd volgens de procureur uitgevoerd door Gregory J., Rodymar W., Thyrel U. en Ruddchendly N. Isaac B. zou hen hebben aangestuurd en Meraldo P. zou als tussenpersoon hebben opgetreden. Mohammed N. zou in de chatgroep gezegd hebben dat hij het wapen “voor het lichaam van Ali” had aangekocht.

De zwaarste straf was voor Bilal B., die tot zeven jaar wordt veroordeeld. Meraldo P., die nog in talloze andere zaken wordt vervolgd, wordt tot vijf jaar veroordeeld. Isaac B., die als een van de zwaargewichten in het Nederlandse misdaadcircuit wordt gezien, moet zes jaar de cel in. Mohamed N., wordt eveneens tot zes jaar veroordeeld. Aan de ‘soldaten’ van de bende, die worden ingezet bij de uitvoering van gewelddadige acties, legde de rechtbank straffen van twee tot vier jaar op.

Bilal B.© RR

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten