Doelman Amaury Verdruye kon niet voorkomen dat Berchem vijf minuten voor tijd de gelijkmaker slikte.© GOYVAERTS

Berchem slikt in extremis zure gelijkmaker: “Toch heel blij met deze puntendeling”

Berchem speelde een beresterke match op RC Mechelen. Een geweldige stunt leek in de maak maar vijf minuten voor tijd incasseerde doelman Amaury Verdruye een late gelijkmaker. De bezoekers speelden meer dan een uur met tien.

“Ik ben tevreden dat we gezien de omstandigheden niet zijn verloren”, begon doelman Amaury Verdruye zijn analyse. “Maar als je meer dan een uur met tien man moet spelen en je kort voor tijd nog 1-2 voorstaat groeit toch de hoop op meer. Ik heb dus een dubbel gevoel, een overwinning had gekund. Maar ergens zijn we toch heel blij met deze puntendeling.”

Na 25 minuten grote consternatie in het stadion toen Nwokoro een rechtstreekse rode kaart kreeg. Keeper Amaury Verdruye zag het allemaal gebeuren. “Bij 1-1 werd er een bal diep gestuurd, ik ging ernaartoe en de bal kwam tegen mijn borst. Nwokoro wilde mij beschermen, een speler van RC Mechelen viel op de grond en de scheidsrechter interpreteerde dat als een duw van Nwokoro en hij kon inpakken. Ik vond dat een hele zware sanctie. Maar we hebben als ploeg gevochten voor een goed resultaat. Na de rust klommen we door een strafschopgoal van Beirlant op voorsprong. Op het einde van de match was het pompen of verzuipen. We slikten de 2-2, dat is zuur en het overkwam ons de laatste weken wel meer zo’n late tegentreffer. Maar met deze ingesteldheid gaan we de komende weken nog punten pakken, daar ben ik echt van overtuigd.”

Wie een aandeel had in de eerste goal van Berchem was aanvoerder Jeroen Van Den Driessche. Hij kreeg de ruimte op de rechterflank en zijn voorzet werd door Lambrechts voorbij de doelman geschoten. Vandendriessche: “Een opsteker op dat moment en ergens ben ik toch blij met dit veroverde punt. Als je op RC Mechelen met 1-0 achterkomt, nadien met tien man valt en je toch nog een punt meepakt dan kan je dit een goed resultaat noemen. En je hebt altijd stof tot discussie. Diep in de partij werd Andy Van Hoof neergelegd in de grote rechthoek en had het volgens ons ook weer een strafschop moeten zijn. Andy kreeg geel voor een schwalbe. Gespreksstof was er dus genoeg in een match die nooit verveelde.” (gf)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners