Alessandro Cerigioni kroonde zich tot matchwinnaar met het enige doelpunt van de wedstrijd.© Mpics

Alessandro Cerigioni knalt Dessel Sport naar zijn tweede thuiszege: “Typische spitsengoal”

Met het kleinste verschil, maar niet onverdiend, tekende Dessel Sport tegen OH Leuven B voor zijn tweede thuiszege van het seizoen na een doelpunt van Cerigioni. De sterke reeks van de Desselaars zet zich zo door.

Dessel Sport verscheen aan de aftrap met nieuwkomer Faysel Kasmi en werd meteen wakker geschud. Gilis loeide in de openingsminuut de bal op de lat en leek daar mee de toon voor de match te zetten. “We wisten vooraf dat het opletten geblazen was met OH Leuven B”, weet Alessandro Cerigioni. “Na een tiental minuten namen wij het initiatief over en halverwege de eerste helft leverde dat ook resultaat op.”

Konneh drukte af en het leer botste via het lichaam van doelman Jochmans terug in het veld. Cerigioni stond op de juiste plaats en veegde het leer achter de lijn. “Een typische spitsengoal”, foetert de aanvaller. “Vorige week kon ik na een afwezigheid van een zevental weken opnieuw invallen en nu mocht ik in de basis starten. Toch gek dat ik na die lange afwezigheid nog altijd topscorer bij Dessel ben. Ik heb er zelfs eentje extra achter mijn naam gezet.”

In de tweede periode trachtten de bezoekers de lakens uit de delen maar een goed georganiseerde thuisploeg wankelde niet. Cerigioni was zelfs tot twee keer toe dicht bij de bevrijdende 2-0. “Ik ben aan mijn laatste maanden bij Dessel bezig. Het begint door te wegen als je ook elke dag om 4.00u moet opstaan (Cerigioni werkt bij de Post, red.). Ik ga dus dichter bij huis voetballen. Maar ik wil hier in schoonheid vertrekken en na deze 7 op 9 lijkt de resultatentrein vertrokken”, besluit Cerigioni. (ev)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners