15-jarig meisje mag naar huis na steekpartij op school in Mechelen: “Ze is vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden”

De scholier (15) die betrokken was bij een steekpartij in Colomaplus, een secundaire school in Mechelen, is vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden. “Ze is in shock”, zegt haar advocaat, meester Annemie Declercq. Tijdens een ruzie die uit de hand liep, haalde de tiener met een breekmes uit naar een andere leerling (15).

Chris Verhaeghe, Sven Van Haezendonck

De feiten speelden zich donderdagmiddag af op de speelplaats van de school op de Tervuursesteenweg in Mechelen. Tijdens een conflict waarin twee tienermeisjes waren verwikkeld, haalde een van hen plots uit met een breekmes. Het slachtoffer (15) uit Mechelen liep daarbij een lelijke steekwonde op in het aangezicht, net naast het oor. De leerling werd voor verzorging overgebracht naar het AZ Sint-Maarten. Naar verluidt mocht ze ondertussen het ziekenhuis verlaten.

LEES OOK. Ruzie tussen tienermeisjes escaleert en 15-jarige steekt rivaal in gezicht: “Dit had slechter kunnen aflopen”

Omdat de aanvalster in Kampenhout woont, is ze overgedragen aan het parket van Halle-Vilvoorde. Vrijdag is de tiener voor de onderzoeksrechter in Brussel geleid. “De jeugdrechter heeft beslist om haar vrij te laten onder zeer strikte voorwaarden”, zegt haar advocate, Annemie Declercq. “Ze mag dus terug naar huis. Ze werkt zeer goed mee aan het onderzoek.”

Met het meisje zelf gaat het niet zo goed. “Ze is in shock. Ze is zelf heel erg ontdaan over de feiten. In het belang van mijn cliënt en van het onderzoek kan ik niet meer vertellen. Ze is tenslotte minderjarig”, vertelt Declercq.

Het conflict tussen de tweede vierdejaars zou volgens medeleerlingen al een tijdje hebben aangesleept. Het gerechtelijk onderzoek moet daar meer klaarheid over verschaffen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten