© BELGA

Beerschot-nieuwkomers Gomis en Koide zijn speelgerechtigd, topschutter Baeten is nog twijfelachtig

Nicksoen Gomis en Henri Koide, de twee deadline transfers van Beerschot, zijn dit weekend speelgerechtigd voor het competitieduel tegen Lierse. Topschutter Thibo Baeten trainde vrijdag voor het eerst opnieuw mee, maar is nog twijfelachtig voor zaterdag.

kofr

LEES OOK. Dubbele versterking voor Beerschot: Henri Koide en Nicksoen Gomis zijn officieel voorgesteld

Beerschot recupereert dit weekend ook Hervé Matthys en Marco Weymans. Dat tweetal was vorige week tegen Jong Genk geel geschorst. Nicksoen Gomis en Henri Koide zijn dit weekend eveneens inzetbaar. Beide nieuwkomers werden tijdig ingeschreven en zijn speelgerechtigd. Voor Thibo Baeten komt de wedstrijd op Lierse wellicht nog net iets te vroeg. De topschutter van Beerschot sukkelt al twee weken met een contractuur in de hamstring, maar trainde vrijdag wel voor het eerst opnieuw mee. Voor Mardochée Nzita (hamstring), Frédéric Frans (achillespees) en Dante Rigo (ligamenten enkel) komt Lierse in elk geval nog te vroeg. Dat drietal zal wellicht pas in de Promotion Play-offs opnieuw inzetbaar zijn. De Litouwer Nauris Petkevicius heeft intussen een nieuwe club gevonden. Beerschot huurde de spits voor de winterstop van Charleroi. Vrijdag tekende hij een contract bij Zalgiris Vilnius in zijn geboorteland. Zalgiris huurt Petkevicius tot het einde van het seizoen.

LEES OOK. Jurgen Cavens kijkt uit naar streekduel tussen zijn ex-clubs: “Lierse kreeg deze week een dreun, Beerschot is favoriet”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten