© BELGA

Steven Defour ziet KV Mechelen triomferen in beker vanop hotelkamer: “En nu iets rechtzetten tegen Charleroi”

Steven Defour temperde daags na de 1-2-bekerzege van KV Mechelen tegen Zulte Waregem de euforie. Zijn ploeg staat dicht bij de finale van de Croky Cup, maar moet eerst nog vol aan de bak in de competitie. “Ik zei tegen de jongens na de match dat ze mochten genieten van de zege, maar zodra we terug in Mechelen aankwamen was het weer focussen op Charleroi zondag.”

Thomas Franken

LEES OOK. KV Mechelen neemt optie op bekerfinale: tien Mechelaars trekken zege over de streep tegen Essevee

Defour zat in Zulte Waregem zijn laatste schorsingsdag uit en volgde de heenwedstrijd van de halve finale vanop een hotelkamer. “Dat was op twintig minuutjes rijden, dus ik ben na de match snel naar het stadion gegaan. Ik mocht wel in de kleedkamer, zolang ik maar geen interviews gaf.”

De Malinwa-trainer zag zijn jongens mentaal het verschil maken na een vroege achterstand. “We beginnen heel slecht aan de wedstrijd, maar knokken ons in de match met een mooi doelpunt van Nikola (Storm, red.). Dan moeten we de wedstrijd controleren, maar we beginnen plots heel zenuwachtig te voetballen en achteruit te kruipen. We hadden de rust wat moeten bewaren. Die zenuwachtigheid is natuurlijk wel menselijk. Onbewust speelt het mee dat we als ploeg nog niet stabiel genoeg zijn om een wedstrijd negentig minuten te controleren.”

© Isosport

Uiteindelijk keerden Storm en Mrabti de situatie na rust helemaal om met de 1-2, een perfecte uitgangspositie voor de terugwedstrijd. “Vooral bij de supporters leeft die finale nu nog meer. Maar de terugwedstrijd zal nog heel gevaarlijk worden. Zoals wij kunnen winnen op Zulte Waregem, kunnen zij ook winnen in Mechelen. Maar da’s pas over een maand, nu focussen we ons op de competitie.”

Puzzelen tegen Charleroi

Met Charleroi komen Defour en co. opnieuw een rechtstreekse concurrent in het klassement tegen. Voor de gestaakte heenwedstrijd van midden november krijgen de Mechelaars normaal nog drie punten via de groene tafel, maar deze keer zal het toch op de groene mat moeten gebeuren. “Daar speelden we een heel slechte wedstrijd”, herinnert Defour zich maar al te goed. “Dat kunnen we nu rechtzetten. Charleroi heeft met Mazzu een andere trainer. Het is een goede ploeg die misschien iets te laag in de rangschikking staat. Het zal moeilijk worden, zeker na de wedstrijd van gisteren.”

LEES OOK. Waarom Malinwa drie punten van gestaakte match in Charleroi nog altijd niet gekregen heeft

Vanlerberghe die na twee minuten al geblesseerd naar de kant moest in Waregem, Storm en Walsh die ook om een wissel vroegen en Lavalée die met rood (van in Westerlo) geschorst is. Het zal op sommige posities puzzelen worden voor Defour. “Het valt nog wat af te wachten hoe die jongens herstellen naar zondag toe. Jordi (Vanlerberghe, red.) hadden we nu echt wel nodig, maar hij zal zondag niet halen. Hij voelde vandaag nog veel stijfheid in zijn hamstrings. Een verrekking of een scheurtje, de exacte schade zullen we pas maandag zien.” Met Storm en Walsh komt het normaal gezien wel goed richting zondag. En krijgen we voor het eerst wintertransfer Agyei te zien in de selectie? “Die kans is groot”, aldus Defour.

LEES OOK. COMMENTAAR. “Achter De Kazerne is een mooie laatste tussenstop richting de tweede bekerfinale in vier jaar tijd”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten