De oude brandweerkazerne gaat tegen de vlakte.© RR

Oude brandweerkazerne maakt plaats voor bijkomende parkeerplaatsen

Berlaar -

Een aannemer is vandaag, vrijdag, begonnen met de sloop van de oude brandweerkazerne en enkele bijgebouwen. Hierdoor kan de gemeente Berlaar de centrumparking achter het gemeentehuis uitbreiden met zowat 35 plaatsen. Een extra parking, naast Delhaize op de Itegembaan, kan nu al gebruikt worden en biedt plaats aan 70 auto’s.

Chris Van Rompaey

De gemeente Berlaar voerde vorig najaar in het centrum een regime van kortparkeren in en de parking achter het gemeentehuis werd openbaar gemaakt. Het lokaal bestuur wil er zo voor zorgen dat alle parkeerplaatsen gebruikt worden waarvoor ze dienen. Wie aankopen wil doen bij een lokale handelaar, kan gebruikmaken van de kortparkeerplaatsen in het centrum van Berlaar. Wie langer wil gaan tafelen bij een horecazaak, kan zijn wagen voor onbeperkte tijd kwijt op de centrumparking achter het gemeentehuis.

“Het domein achter het gemeentehuis kreeg zo een duidelijke bestemming van openbaar nut”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Dat willen we ook de komende jaren zo houden. De voormalige brandweerkazerne en de bijgebouwen staan al een tijd te verkommeren. Door ze af te breken, willen we de parkeerruimte op de centrumparking alvast vergroten.”

Achter het gemeentehuis worden naast de oude brandweerkazerne en de bijgebouwen ook de leegstaande woning naast de inrit, enkele garages en de voormalige leraarskamer afgebroken. Aan het schoolgebouw zelf wordt tijdens deze werken niet geraakt.

Itegembaan

“Om ons voor te bereiden op de heraanleg van de Marktomgeving sloten we intussen ook een huurovereenkomst af voor de grond naast Delhaize, waar het postgebouw al enige tijd afgebroken is. Ook die plek kunnen we daardoor voortaan als openbare centrumparking gebruiken. Met deze parkings en het aangepaste parkeerregime hopen we voor, tijdens en na de heraanleg van de Marktomgeving alvast in voldoende gratis parkeerplekken in het centrum van onze gemeente te voorzien.”

De afbraakwerken achter het gemeentehuis duren ongeveer twee weken. Tijdens deze werkzaamheden blijft de centrumparking bereikbaar, maar is er aan de inrit bijkomende hinder mogelijk. De nieuwe openbare parking naast Delhaize, met inrit via de Itegembaan, is vanaf nu beschikbaar.

De extra centrumparking op de Itegembaan.© RR

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners