De huidige omleiding.© AWV

Betwisting over rooilijn houdt werken op N10 tegen

Berlaar-Heikant -

De werkzaamheden op de Aarschotsebaan (N10) vanaf het kruispunt Gangelberg-Steenbeek tot aan de Begraafplaats Berlaar-Heikant liggen tijdelijk stil.

Vorige maand begonnen de voorbereidende werkzaamheden voor de vernieuwing van de fietspaden en de riolering tussen het kruispunt Gangelberg met Steenbeek tot aan het kerkhof in Berlaar-Heikant. De aannemer startte aan de noordzijde met het bouwrijp maken en werkte vanaf Gangelberg tot aan de Smidstraat. Sinds eind vorige week liggen die werkzaamheden echter tijdelijk stil. Het gaat dan zowel over het bouwrijp maken als de nutswerken. De huidige verkeersmaatregelen in het kader van de werkzaamheden blijven wel gelden.

Aan de noordzijde werd de nieuwe rooilijn uitgezet voor het bouwrijp maken van de projectzone. Door betwistingen over die uitgezette rooilijn zal een landmeter-expert deze nakijken op het terrein. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn, worden de betrokken eigenaars persoonlijk gecontacteerd. Dat betekent dat de voorbereidende werkzaamheden vanaf de Smidstraat richting Berlaar-Heikant vermoedelijk pas kunnen hervatten vanaf maandag 20 februari. Aansluitend werkt de aannemer van de nutsmaatschappijen voort voor het vernieuwen en verplaatsen van de kabels en leidingen. (cvr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners