archiefbeeld© REUTERS

Giulio Ciccone slaat dubbelslag in Ronde van Valencia: ritwinst en de leiderstrui

De Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) is de nieuwe leider van de Ronde van Valencia. Ciccone boekte donderdag bovenop Alto de Pinos de ritzege in de tweede etappe van de vijfdaagse Spaanse rittenkoers voor de Pro Series.

havgBron: belga

Op zijn tweede dag trok de Ronde van Valencia opnieuw door het middengebergte achter de Costa Blanca. Een lastige etappe over 178 kilometer, met al voor de slotbeklimming van de Alto de Pinos veel klimwerk. Al op de flanken van de steile Cumbre del Sol moest de Eritrese klassementsleider Biniam Girmay daags na zijn overwinning in de openingsetappe het peloton laten gaan.

De Italiaan Alessandro De Marchi en de Spanjaard Javier Romo waren de sterkste renners in een lange vlucht van vijf renners, maar het hoge tempo van Bahrain Victorious en de INEOS Grenadiers in het peloton tekende in de laatste kilometers voor de slotklim het doodsvonnis van de vluchters. Vooral de Spanjaard Jonathan Castroviejo maakte veel indruk met zijn werk bij de klassementsrenners.

Op de drie kilometer lange Alto de Pinos was de Amerikaan Brandon McNulty de eerste die ging aanvallen en zo de groep verder uitdunde. De jonge Brit Thomas Gloag sloot als eerste aan, een tiental andere klassementsrenners volgden. De beslissing viel uiteindelijk op het vlakkere, technische slotgedeelte van de klim: Giulio Ciccone reageerde eerst op de aanval van de Spanjaard Mikel Landa en bleef nadien in de sprint de Brit Tao Geoghegan Hart en de Spanjaard Pello Bilbao voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het klassement heeft de nieuwe leider Ciccone vier seconden voorsprong op Geoghegan Hart en vijf op Bilbao. Vrijdag trekt de derde etappe van de Ronde van Valencia over 145 kilometer van Betera naar Sagunto. In de tweede wedstrijdhelft wachten een beklimming van eerste categorie en één van tweede, maar de finish ligt nadien wel in de vallei.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten