© ATV

Gevonden romp in Deurne leidt naar 50-jarige vrouw uit Barcelona

Deurne -

De romp die vorige week vrijdag gevonden is in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne is mogelijk die van een 50-jarige vrouw met Aziatische roots uit Barcelona. Dat meldt de Spaanse krant Barna Diario donderdag. Het parket onthoudt zich voorlopig van commentaar.

Sam Reyntjens, Jarit Taelman

Enkele buren van het appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne deden vorige week vrijdagavond de lugubere vondst. Bij het verhuizen van een kast naar de ondergrondse berging merkten ze een onbekende reiskoffer op. In die koffer bleek een vrouwentorso te zitten. De politie kwam massaal ter plaatse en startte een moordonderzoek.

LEES OOK. Moordonderzoek na ontdekking van menselijke romp in kelder: “Zelfs de koelkast werd doorzocht op zoek naar bloedsporen”

Alle appartementen van het gebouw werden doorzocht, tot zelfs de koelkasten toe, maar de speurders konden de vrouw niet meteen identificeren. Vier dagen later werd een nieuwe grote zoekactie gehouden, onder meer om de locatie van de moord te achterhalen. Daarbij werd een appartement op de vierde verdieping doorzocht en nadien verzegeld.

Volgens onze informatie vonden de speurders bij een van die zoekacties papieren die leidden naar een vrouw met Aziatische roots. Haar naam kon ook gelinkt worden aan een dame die actief was in het prostitutiemilieu.

© Robin Fasseur

Een vriend bezoeken

Volgens de Spaanse krant Barna Diario zou het aangetroffen lichaam dat van een 52-jarige Aziatische vrouw zijn. Ze woonde al zo’n twintig jaar in Barcelona en reisde schijnbaar enkele dagen geleden naar ons land om een vriend te bezoeken. Omdat haar zus al een paar dagen niets van haar had vernomen, reisde die af naar België. Eenmaal in Antwerpen trof ze het appartement van die vriend verzegeld aan en sloeg ze alarm bij de politie.

LEES OOK. Pand aan Bisschoppenhoflaan waar romp werd gevonden, is berucht in de buurt

De vrouw reisde meteen af naar ons land, maar krijgt hier naar eigen zeggen weinig tot geen informatie. In Barna Diario noemt ze de manier van werken “het enorme falen van de Belgische politie”. De vrouw zal vermoedelijk DNA afgestaan hebben, zodat die stalen vergeleken kunnen worden met dat van de gevonden romp.

Hoe de vrouw om het leven is gekomen en wie haar zo heeft toegetakeld, blijft voorlopig nog onduidelijk. Er zijn momenteel ook nog geen verdachten opgepakt. Het Antwerps parket wil het nieuws niet bevestigen en geeft voorlopig geen verdere commentaar. “Het onderzoek loopt”, aldus woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket.

© rr

© rr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten