© Instagram

Indonesisch international Marselino Ferdinan, eerder gelinkt aan Beerschot, tekent bij Deinze

SK Deinze trok tijdens de laatste uren van de wintermarcato een laatste nieuwkomer aan. De 18-jarige middenvelder Marselino Ferdinan komt over van Persebaya Surabaya, een van de grootste en populairste clubs in Indonesië. Ferdinan maakt deel uit van de nationale selectie van Indonesië, waarvoor hij tweemaal scoorde in twaalf wedstrijden. Hij won in eigen land de trofee van meest belovende jonge speler in het voorbije jaar.

jp, kofr, kvu

Ferdinan wordt aanzien als het grootste talent van zijn land en stond in 2021 nog in de lijst van 60 meest beloftevolle jongeren ter wereld van de Britse kwaliteitskrant The Guardian. In 34 wedstrijden op clubniveau was hij goed voor 7 goals en 9 assists. Ferdinan is sinds een jaar A-international en ondertussen zelfs de jongste doelpuntenmaker ooit van zijn land, met de kanttekening natuurlijk dat Indonesië 151ste op de FIFA-ranking staat.

De afgelopen weken was hij op proef bij AA Gent, maar daarvoor werd hij ook gelinkt aan Beerschot in Indonesische media. De sociale media van de Mannekes werd overstelpt met berichten van Indonesische voetbalfans. Ferdinan is in het Zuidoost-Aziatische land razend populair met meer dan 900.000 volgers op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners