© BELGA

Lierse haalt met Aske Sampers op de valreep een extra spits

De vervanger van Leonardo Rocha bij Lierse kreeg enkele uren voor het sluiten van de wintermercato nog een naam: Aske Sampers. De 21-jarige centrumspits komt over van Cercle Brugge en tekende tot medio 2025 op het Lisp.

kugu

Na Jens Cools, Rayan Safari en Mathias Delorge is Aske Sampers de vierde speler die deze winter de oversteek maakt naar Lier. Sampers is een jeugdproduct van Cercle Brugge, waar hij in 2020 zijn eerste profcontract ondertekende. Op 31 juli 2021 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht in de thuismatch tegen OHL onder de vleugels van Yves Vanderhaeghe. Hij kreeg ook nog een basisplaats tegen onder meer Anderlecht. Cercle Brugge zag wel wat in de jonge Belgische aanvaller en lichtte eind vorig seizoen zijn optie op een bijkomend jaar. Dit seizoen kwam hij echter voornamelijk voor Jong Cercle uit. In zeven matchen trof hij drie keer raak. Zijn bijdrage in het eerste elftal bleef beperkt tot drie invalbeurten en zeventien speelminuten.

Sampers was dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging om meer minuten te kunnen happen. Die hoopt hij bij Lierse te vinden.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten