© BELGA

Jens Cools en Rayan Safari vanavond niet speelgerechtigd: “Mag Lierse dan ook Rocha voor één match terughalen?”

Aangezien Club NXT - Lierse een inhaalmatch is van vrijdag 16 december vorig jaar en Jens Cools en Rayan Safari die dag nog niet op de loonlijst stonden, is het duo niet speelgerechtigd voor de klapper van vanavond. Tot groot ongenoegen van de Kempense middenvelder. “Het is een belachelijke maatregel”, zucht Jens Cools.

kugu

LEES OOK. Lierse staat voor het uur van de waarheid: “Dit scenario hadden we zeker kunnen vermijden”

Noodgedwongen moeten de twee winteraanwinsten van Lierse straks vanuit de tribune toekijken. Vooral Jens Cools heeft er weinig begrip voor. “Omdat je deze match absoluut wil spelen”, benadrukt hij. “Het is toch een vreemde regel. Alsof we dan ook Leonardo Rocha voor één match terug naar Lier kunnen halen, want die was dan nog aangesloten. Ik wist niet eens dat dit het reglement was en werd een dikke week geleden op de hoogte gebracht. Ik denk dat het vooral ongelegen komt voor de groep. We spelen drie matchen op zeven dagen tijd en moeten dan ook telkens nog jongens aan de kant laten. Maar kom, niks aan te doen. Ik zal de ploeg vanuit de tribunes aanmoedigen. Want het mag duidelijk zijn dat we voor een belangrijke afspraak staan.”

Nog niet alles bepalend, maar zeker bijzonder richtinggevend. En dus doet Lierse er goed aan de drie punten te pakken. “We moeten ook geloven dat het best mogelijk is. De voorbije twee wedstrijden hebben individuele fouten en stilstaande fases ons genekt. Maar in het veldspel gaven we heel weinig weg en haalden we in balbezit best een aardig niveau. We begonnen twee weken op rij met een achterstand aan de match. Zo’n scenario moeten we nu absoluut zien te vermijden.”

LEES OOK. COMMENTAAR. “Lierse speelt woensdag op Club NXT zijn match van het jaar”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten