SK Beveren strikt aanvaller Mbekeli, die Kameroen meehielp aan WK-zege tegen Brazilië

SK Beveren heeft zich versterkt met Jerome Ngom Mbekeli. De 24-jarige aanvaller komt over van het Kameroense Colombe Sportive du Dja et Lobo en ondertekent een contract van anderhalf seizoen met optie.

Bron: BELGA

Mbekeli verliet in 2018 Kameroen om in Europa bij het Tsjechische Vyskov aan de slag te gaan. De Tsjechen leenden Mbekeli in 2019 en 2020 echter meermaals uit aan enkele Amerikaanse teams. In 2021 keerde de aanvaller terug naar zijn geboorteland om er zijn carrière te herlanceren. Eerst kwam hij uit voor Apejes FC, vervolgens voor Colombe Sportive.

De aanwinst van Beveren telt enkele caps met de nationale ploeg van Kameroen en zat in de selectie voor het voorbije WK in Qatar. In het slot van de groepspartij tegen Brazilië maakte hij als invaller mee het verschil door een assist af te leveren, die volstond voor de zege (1-0). Ondanks deze knappe overwinning tegen (een veredelde B-ploeg van) Brazilië overleefde Kameroen de groepsfase niet.

"Snelheid en energie zijn eigenschappen die we nodig hebben in de laatste fase van dit seizoen", zegt CEO Antoine Gobin. "We zagen Jerome voor het eerst in zijn wedstrijden in de VS. Onze zusterclub Real Salt Lake hielp ons om de speler beter te leren kennen. De wedstrijden die hij voor Kameroen op het WK speelde, bevestigden dat hij klaar was om deze stap te zetten. Mbekeli is een dynamische flankspeler die op beide vleugels kan spelen. Zijn kwaliteiten zullen ons een boost geven, zowel bij balbezit als bij balverlies."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten