Geen EK puntenkoers voor Lotte Kopecky op EK baanwielrennen, maar wel afvalling, omnium en ploegkoers

Lotte Kopecky kent haar programma voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen, die worden verreden van woensdag 8 februari tot en met zondag 12 februari in het Zwitserse Grenchen. Ze komt driemaal in actie: in de afvallingskoers, het omnium en de ploegkoers. In de puntenkoers verdedigt ze haar Europese titel niet.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

LEES OOK. Wat een carrièreswitch! BMX-legende Elke Vanhoof trekt naar EK als... sprintster: “Op de piste moet je niet door de lucht zweven”

Kopecky is de uittredende Europese kampioene in de afvallingskoers en in de puntenkoers, maar zal dus enkel in die eerste discipline haar titel verdedigen. De afvalling staat op donderdag 9 februari geprogrammeerd. Nadien komt Kopecky nog in actie in het omnium (vrijdag 10 februari) en in de ploegkoers (zondag 12 februari), die ze samen met Shari Bossuyt zal betwisten. Kopecky en Bossuyt zijn de regerende wereldkampioenen in de ploegkoers.

De keuze om haar titel in de puntenkoers niet te verdedigen, komt er met het oog op de ploegkoers, zo vertelde Kopecky dinsdag tijdens een persmoment in Gent: “De ploegkoers op het EK is belangrijk om punten te pakken voor de Olympische Spelen van Parijs. Mocht ik na de afvalling donderdag en het omnium vrijdag ook de puntenkoers zaterdag afwerken, dan zou de ploegkoers op de vierde dag vallen. Dat zou iets te veel van het goede zijn. Dus hebben we gekozen voor een hersteldag daags voor de ploegkoers.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten