© atv

Philip Heylen in rolstoel gidst musicalsterren door Red Star Line Museum

Philip Heylen speelde dinsdag in een rolstoel gastheer voor de cast van de Studio 100-musical Red Star Line. Na een val moet hij nog tot de zomer revalideren, maar het bezoek van de cast aan het museum dat hij in zijn hart draagt, wou hij niet missen.

Guy Van Vliet

LEES OOK. Musicalster Vera Mann keert terug naar Antwerpen voor rol in Red Star Line: “Wonderlijk, ik kom terug in ’t stad wonen”

Voormalig schepen Philip Heylen kwam anderhalve week geleden zwaar ten val bij het verlaten van een parking aan de Gedempte Zuiderdokken. “Ik ben een week geleden geopereerd. De dokters in Sint-Vincentius hebben goed werk geleverd. Ik heb nog veel pijn, maar veel minder dan een week geleden”, zegt de voormalige schepen.

Rolstoel of niet, Heylen vertelt gedreven over het museum

“Het zal kwestie zijn van de komende maanden te revalideren. Mijn been is nu geïmmobiliseerd omdat het gestrekt moet blijven. Ik kan wel al van thuis werken en ik hoop tegen de zomer weer helemaal in orde te zijn.”

In het museum luisterden Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Peter Van den Begin en de andere leden van de sterrencast hoe Philip Heylen gepassioneerd verhalen vertelde over het museum. Als kenner toonde hij zich niet alleen de ideale gids voor de cast, hij kon blijkbaar ook advies geven bij het maken van de musical.

LEES OOK. 10 jaar Red Star Line Museum: 1 miljoen bezoekers en 9 andere hoogtepunten

© Joris Herregods

‘Once in a lifetime’

“Het Red Star Line Museum zit in mijn hart. Ik mocht het script van de musical al doornemen, en hier en daar zelfs een suggestie doen. Als ik zie wat ze in Puurs gaan brengen: dit hebben ze noch in Londen, noch in New York ooit gezien! Het is zo mooi dat ik kippenvel krijg van er alleen maar over te praten”, zegt Heylen, die het een niet te missen voorstelling vindt voor de Antwerpenaren. “Mensen moet hier naar gaan kijken, want de belevenis is once in a lifetime.”

De muziek voor de nieuwe Studio 100-spektakelmusical is intussen al opgenomen en de start van de repetities was een ideaal moment om inspiratie op te doen in het Red Star Line Museum. Peter Van de Velde, een van de hoofdrolspelers, bleek onder de indruk van de locatie en de verhalen. “Ik dacht dat ik alles in een uur of twee wel gezien zou hebben. Maar het is zo interessant. Als je alles wil gezien hebben, heb je meer tijd nodig.”

De spektakelmusical Red Star Line, vanaf 23 maart in Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, www.redstarline.nu. Red Star Line Museum: www.redstarline.be

LEES OOK. Actrice Ianthe Tavernier duikt in meerdere theaterproducties tegelijk op: “Ik grijp gewoon de kansen die komen”

LEES OOK. Ongezien schip van 40 meter als blikvanger in Studio 100-musical ‘Red Star Line’: “Nog groter, nog meer spektakel, ons publiek verwacht dat”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Bekijk meer ATV

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt