© ATV

Wereldmeerdaagse toont derde wereld aan 6.300 jongeren

Brasschaat -

De 12de editie van de Wereldmeerdaagse heeft maandagochtend de deuren geopend. Nog tot en met 16 februari zullen er in totaal 6.300 leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs er passeren om er zich in te leven in de leefwereld van hun leeftijdgenoten.

Door de renovatiewerkzaamheden die aan de gang zijn aan de Ruiterhal diende de organisatie uit te wijken. Daarom werd er naast de Hemelhoeve een grote verwarmde tent van 1.000 vierkante meter opgesteld.

“Het is bijzonder hectisch geweest om dit allemaal klaar te spelen”, zegt Willy Van Bouwel van de Wereldmeerdaagse. “Deze tent zorgt natuurlijk voor serieuze meerkosten, maar gelukkig konden we rekenen op een mooie bijdrage van het gemeentebestuur. We hebben exact evenveel standjes als tijdens de vorige edities. Het zijn er opnieuw 40 en op basis van dat getal hebben we de grootte van de tent bepaald.”

Opdrachten uitvoeren.© Jan Brys

“Naast de Wereldmarkt met opdrachten is er ook de film “Africa United”. Deze film is misschien al een beetje gedateerd, maar wij horen van de leerkrachten dat de kinderen na het zien van de trailer bijzonder enthousiast waren. Het gaat over voetbal en dat is en blijft natuurlijk een bijzonder populaire bezigheid bij de jeugd.”

De organisatie rolt dit evenement ook nog eens uit in Mechelen. Daar zijn in totaal 3.200 leerlingen ingeschreven. (jbr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Bekijk meer ATV

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt