De jongeren steken het plantgoed in de grond.© Regionaal Landschap Rivierenland

Chiro Berlaar-Heikant zorgt zelf voor vergroening van speelterrein

Berlaar-Heikant -

Leiding en leden van Chiro Berlaar-Heikant hielpen elkaar dit weekend met het aanplanten van streekeigen hagen en een tiental hoogstambomen op haar terrein aan de Heistsebaan.

Deze aanplantingen kwamen er dankzij het Plattelandsontwikkelingsproject Groenkapoen, waarbij de Antwerpse Regionale Landschappen samenwerken met vier Antwerpse jeugdverenigingen om hun speelterreinen op te waarderen op vlak van biodiversiteit, ontharding, klimaatadaptatie en natuurbeleving. 

“Later dit jaar krijgt ons speelterrein nog een evenwichtparcours, extra materiaal om kampen te bouwen, geheime verstopplekjes in het speelbos, een gezellige vuurput en een buitenklas”, zegt leidster Inés Wuyts. “Het is de bedoeling dat ook jongeren uit de buurt en de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool Heikant mee kunnen genieten van onze groene speelterreinen. We hebben trouwens het plan om ook de tussenliggende terreinen te ontharden en natuurlijk in te richten, maar daarvoor zijn we momenteel nog op zoek naar extra subsidies.” (cvr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners