Een beeld om te koesteren. In zijn tweede profkoers pakte Balenaar Jarne Van de Peer meteen een podiumplaats, achter Biniam Girmay en winnaar Ethan Vernon.© EPA-EFE

Jarne Van de Paar in Mallorca meteen derde in amper tweede profkoers: “Een mooier begin kon ik me niet inbeelden”

Wat een topweek voor Jarne Van de Paar. De Balenaar kreeg eerder al van de Lotto Dstny-directie te horen dat hij van het continentale Development Team doorstootte naar het procontinentale team. Zondag dankte hij zijn bazen met een derde plaats in de Trofeo Palma, de laatste manche van de Challenge Mallorca.

Lieven Verheyen

“Een mooier begin bij de profs kon ik me niet inbeelden”, vertelt Van de Paar met een grote glimlach vanuit de luchthaven in Mallorca, nauwelijks enkele uren na zijn podiumplaats. “Tegen winnaar Ethan Vernon (Soudal-Quick Step) en Biniam Girmay kon ik niet echt iets beginnen, maar met een derde plaats laat ik zien meteen goed in vorm te zitten.”

Vanuit Mallorca ging het voor Van de Paar richting Alicante. Daar baat vriendin Ilena Robberechts samen met Elise (vrouw van Tosh Van der Sande) de VAL BON FoodBar uit. “Ik kan daar in optimale omstandigheden trainen”, gaat Van de Paar verder. “Naast goede weersomstandigheden en perfecte trainingsmogelijkheden moet ik er door de aanwezigheid van Ilena niet alleen verblijven.”

Opnieuw op stage

Volgende week staat er voor de Balenaar al een nieuwe stage op het programma, nadat hij begin januari al tien dagen op ploegstage was met het procontinentale team. Deze keer gaat hij met het Development Team op pad. “Dat was op voorhand zo gepland. En dat wordt niet gewijzigd. Ik zal trouwens zowel wedstrijden rijden met het Development Team als met het procontinentale team. Dat zijn dan wel niet de grote wedstrijden, daarvoor ben ik nog wat groen. En met Arnaud De Lie is er al een uitstekende spurter om daar te scoren. De combinatie van wedstrijden met de twee teams geeft het team in de breedte meer mogelijkheden en mezelf de kans om geleidelijk aan te groeien. Zo is mijn volgende wedstrijd er een in de Alpen met het Development Team. Daar komt het er voor mij vooral op aan om de wedstrijd uit te rijden.”

Naast de derde plaats voor Van de Paar was er zaterdag al een tweede plaats voor ploegmaat en eveneens eerstejaars prof Lennert Van Eetvelt. Het toont aan dat de nieuwe wind bij Lotto Dstny meteen zijn vruchten afwerpt. “Als neo-prof kan ik natuurlijk niet vergelijken. Maar van de ervaren renners hoor ik dat de werkwijze inderdaad een andere richting is uitgegaan. Laat ons hopen dat de resultaten in 2023 blijven volgen”, besluit de 22-jarige Kempenaar, die vorig jaar nog Belgisch Kampioen werd bij de beloften.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten