ATV

Lichaam vermiste sluiswachter Kris Goossens (53) gevonden in Albertkanaal: “Een gewaardeerde en geliefde collega”

Merksem -

Het lichaam van sluiswachter Kris Goossens (53) is zondagmiddag aangetroffen in het Albertkanaal tijdens een grootschalige zoekactie. Vrijdagnacht was de man met zijn fiets naar huis vertrokken na een nieuwjaarsreceptie, sindsdien was hij spoorloos. “Kris was een gewaardeerde en geliefde collega”, reageert Port of Antwerp-Bruges. Het parket is een onderzoek gestart en heeft een wetsdokter gevorderd.

nelo, aba

Goossens was sinds vrijdagnacht vermist. Hij vertrok rond 4.15u uit Moose Bar Antwerpen met zijn elektrische fiets huiswaarts, maar daar is hij nooit aangekomen. Goossens zou zaterdag met zijn familie op skivakantie vertrekken, zij sloegen meteen alarm. De verdwijning werd onmiddellijk als onrustwekkend opgegeven.

De politie startte een onderzoek en zondagochtend volgde een grote zoekactie in het Albertkanaal. “De man is het laatst gezien op camerabeelden van MRC Global, een bedrijf aan het Albertkanaal”, vertelt Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen. Goossens reed met zijn fiets langs de Vaartkaai richting Schoten.

Voor de zoekactie werden vier boten ingezet: een sonarboot om de bodem af te zoeken, een boot van de civiele bescherming met het duikteam en twee grote boten om het verkeer te stremmen.

Het duikteam haalde eerst een elektrische fiets boven, vervolgens een lichaam.© BFM

Na een half uur merkte de sonar iets op dat op de bodem van het kanaal lag. Het duikteam haalde eerst een elektrische fiets boven, vervolgens een lichaam. De familie van Kris Goossens werd meteen na de vondst ingelicht.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om het lichaam van Kris Goossens gaat”, bevestigt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. “Hoe de man in het water terecht is gekomen, wordt onderzocht. Het gerechtelijk labo komt ter plaatse voor sporenonderzoek, een wetsdokter is gevorderd.”

Port of Antwerp-Bruges reageert aangeslagen in een bericht op sociale media. “Het is met grote droefheid dat wij jullie moeten mededelen dat onze dierbare collega Kris Goossens is overleden. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Kris in deze moeilijke tijd. Kris was een gewaardeerde en geliefde collega die een grote bijdrage heeft geleverd aan ons bedrijf en aan ons team. We zullen hem erg missen”, schrijft het Antwerps havenbedrijf.

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

© bfm

© bfm

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt