© Shutterstock

Vlaamse veertiger die amateurvoetbalclub in Nederland coacht, gearresteerd op verdenking van drugshandel

De Genkse voetbaltrainer G.R. (47) is onlangs gearresteerd op verdenking van drugshandel. De man is hoofdtrainer van de Nederlandse amateurvoetbalclub RKSV Minor.

Bas Dingemanse

De justitiewoordvoerster van het parket bevestigt de arrestatie. De voetbaltrainer is op 6 januari aangehouden in Genk, waar hij ook woont. Zijn woning is volledig doorzocht. Wat die doorzoeking concreet heeft opgeleverd, wil justitie vooralsnog niet kwijt.

Videoboodschap

Er is sprake van een gerechtelijk onderzoek. Dat betekent dat een onderzoeksrechter de leiding tijdelijk overneemt van justitie, bijvoorbeeld omdat er aanhoudingen verricht worden en er rechterlijke beslissingen nodig zijn over zaken als observaties en telefoontaps. Deze rechter laat weten dat er “nog andere betrokkenen in het dossier” zijn, maar hoe omvangrijk de vermeende drugshandel is en om hoeveel medeverdachten het gaat, wil hij niet zeggen. Ook de vraag of het om hard- of softdrugs gaat, blijft onbeantwoord.

Op 17 januari heeft RKSV Minor de eerste officiële wedstrijd zonder hoofdtrainer G.R. gevoetbald. De Genkse coach heeft rondom die bekerwedstrijd een videoboodschap ingesproken voor zijn spelers. Het gaat om een Skype-gesprek vanuit de gevangenis, dat door degene aan de andere kant van de lijn is opgenomen. “Het komt heel snel goed”, zegt hij. “Ik ben overtuigd dat ik heel snel bij jullie ga zijn. Ik heb al met de voorzitter gebeld. Hij heeft het vertrouwen geuit dat ik heel snel bij jullie terug mag zijn, zodra ik thuis ben.”

Cocaïnezaak

Bij Minor, al jaren een gerenommeerde naam in het Nederlands-Limburgse voetbal en tot vorig seizoen zelfs op landelijk niveau actief, is men minder stellig. “Onze trainer is op vrijdag 6 januari, een trainingsdag, niet komen opdagen. Daarna is er contact geweest met zijn familie. Zij vertelden dat hij in hechtenis zit, maar vertelden niet waarom. Dat weten wij nog steeds niet”, zegt voorzitter Roger Odekerken. “Deze situatie moeten we als bestuur natuurlijk bespreken. Over de positie van de trainer hebben we nog geen beslissing genomen.”

G.R. is in Nuth bezig aan zijn eerste trainersklus in Nederland. De Genkenaar heeft in eigen land de leiding gehad over amateurclubs als Lanklaar, Ven Maaseik en STA Genk. Opvallend genoeg is hij bij die laatste ploeg de opvolger van coach Davide D. (40). Die zit sinds juni vorig jaar vast in een grote cocaïnezaak. Voor zover bekend staat dit los van het onderzoek naar G.R., al zijn beide mannen opgegroeid in Genk en delen ze hun Italiaanse roots. Davide D. heeft in het seizoen 2001/2002 nog zeven wedstrijden voor MVV gevoetbald.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten