© LIAM DANIEL/NETFLIX

‘Bridgerton’-ster Regé-Jean Page is de mooiste man ter wereld, althans volgens de wetenschap

De knapste man ter wereld is niemand minder dan acteur Regé-Jean Page, die de rol van Simon Basset vertolkt in de populaire Netflix-serie ‘Bridgerton’. Dat bewijst een eeuwenoude formule die ook gebruikt werd door Leonardo Da Vinci. “Hij won met gemak door zijn oogafstand”, klinkt het.

lto

Regé-Jean Page is de mooiste man, blijkt uit de formule

Regé-Jean Page, velen zullen hem kennen als de knappe hertog van Hastings uit Bridgerton. En nu is het ook bewezen: hij is de knapste man die op onze planeet rondloopt. Of toch als het van de ‘Gouden schoonheidsratio’ afhangt, een formule waarbij de lengte en breedte van iemands gezicht gemeten wordt en die afmetingen vervolgens door elkaar gedeeld worden. Hoe dichter de uitkomst ligt bij 1.618 (het getal van de ‘gouden verhouding/ratio’), hoe knapper de persoon zou zijn. En Regé-Jean is best knap, of toch volgens die berekening. Hij scoorde maar liefst 93,65 procent op de gouden ratio. Niet ver verwijderd van die eerste plaats staat Thor-acteur Chris Hemsworth met 93,53 procent. Nog lager staan Michael B. Jordan (93,46 procent) en zanger Harry Styles (92,30 procent).

Nieuwe computertechnieken

De berekening wordt al langer gebruikt, maar deze keer werd ook gebruikgemaakt van nieuwe computertechnieken. “Die stellen ons in staat enkele van de mysteries op te lossen omtrent wat iemand fysiek mooi maakt. En de technologie is ook nuttig bij het plannen van chirurgische ingrepen”, zegt dokter Julian De Silva, van het Centre for Advanced Facial Cosmetic And Plastic Surgery die de berekening maakte.

Volgens de arts won de acteur vanwege zijn “klassiek mooie gezicht en prachtige bruine ogen”. “Hij had met gemak de hoogste score door zijn oogafstand en de plaatsing van zijn ogen. Zijn perfect gevormde lippen scoorden ook hoog”, klinkt het. Alleen de breedte en lengte van zijn neus deden het minder goed met slechts een score van 88 procent.

Aangeboden door onze partners