De gouden ring heeft de inscriptie ‘Dominique-Ann 02-04-2022’.© RR

Ann zoekt verloren trouwring met as van haar overleden echtgenoot: “Voor mij van onschatbare waarde”

Wechelderzande, Antwerpen -

Een avond uit in Antwerpen eindigde voor Ann Lenaerts uit Wechelderzande (Lille) niet zo fijn. Op weg naar huis verloor ze zonder het zelf te merken haar trouwring. Die is van grote emotionele waarde, want er zit as in van haar vorig jaar overleden man Dominique. “Ik denk dat de ring van mijn vinger gegleden is.”

Ronny van den Ackerveken

Dominique De Pryck overleed vorig jaar op 6 april op 44-jarige leeftijd. Enkele dagen eerder was hij naar het ziekenhuis gegaan omdat hij zich niet goed voelde. Daar werd uitgezaaide kanker vastgesteld. “Op 2 april zijn Dominique en ik in het ziekenhuis getrouwd”, vertelt Ann Lenaerts. “In mijn trouwring zit as van hem. Daarom is de ring voor mij van grote emotionele en onschatbare waarde. Sinds het overlijden van Dominique ben ik wat gewicht verloren en zijn mijn vingers dunner. Waarschijnlijk is daardoor dinsdagavond de trouwring van mijn vinger gegleden.”

Ann was dinsdag aanwezig op Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub in de Ommeganckstraat in Antwerpen. “Van daaruit ben ik via de Carnotstraat en de Turnhoutsebaan naar de auto gewandeld”, zegt Ann. “Dat is een vrij lang traject. Ik heb goed contact met medewerkers van de Dinsdagclub. Die hebben de route waar mijn ring zou kunnen liggen al gewandeld, maar helaas zonder resultaat. Omdat de ring misschien in mijn auto zou kunnen liggen, heb ik de wagen grondig doorzocht. Ook daar lag hij niet, dus ga ik ervan uit dat ik de ring in Antwerpen ben verloren.”

Ann en haar man Dominique, die in april overleden is.© RR

Metaaldetector

Op Facebook plaatste Ann Lenaerts een oproep in de hoop dat de eerlijke vinder haar trouwring kan terugbrengen. “Ik heb voorlopig nog geen melding gekregen dat de ring gevonden is. Iemand die met een metaaldetector al sieraden heeft gevonden in weilanden reageerde dat hij graag zou willen helpen, maar dat het om plekken gaat waar hij met zijn detector weinig kan doen. Hopelijk komt de trouwring terecht. De eerlijke vinder krijgt van mij een beloning”, belooft Ann.

De gouden trouwring draagt de inscriptie ‘Dominique-Ann 02-04-2022’. De vinder kan met Ann contact opnemen via de Facebookpagina van Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten