© Belga
KMI waarschuwt voor gladde wegen door regen en smeltende sneeuw
Wie vanavond laat nog op de baan is, zal moeten opletten. Er wordt lokaal aanvriezende regen en smeltende sneeuw verwacht, wat voor gladde wegen kan zorgen omdat de ondergrond bevroren is.
“Een neerslagzone bereikt rond 22 uur de kuststreek. Tijdens de doortocht richting het centrum van het land is er tijdelijk kans op ijzel of smeltende sneeuw. En dus ook op gladde wegen”, waarschuwt weerman David Dehenauw.
Voor komende nacht geeft het KMI een code geel voor Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en gans Wallonië. De politie vraagt chauffeurs om hun snelheid aan te passen.
Donderdagochtend trekt de neerslagzone verder richting het zuidoosten en valt er lichte sneeuw in Hoog-België en tijdelijk nog wat regen of (smeltende) sneeuw in Midden-België. In delen van Limburg kan er tijdelijk een sneeuwlaagje van 1 à 2 centimeter blijven liggen.
Dat betekent ook de ochtendspits lokaal verstoord kan worden door het weer. In Antwerpen, waar de werken aan het viaduct van Merksem voor zware hinder zorgen, kan dat donderdagochtend voor extra problemen zorgen.
Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer staat vanaf vanavond paraat om zout te strooien waar nodig.
In het weekend stijgen de temperaturen en volgende week is de vrieskou grotendeels verdwenen en krijgen we overdag weer temperaturen tussen 6 en 9 graden. ’s Nachts koelt het wel flink af.
In de Oostkantons ligt er nog altijd 10 tot 24 centimeter sneeuw en zijn de meeste langlaufpistes open. In Ovifat kan je ook skiën.
In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp
Meest bekeken
Hoofdpunten
Kan je veilig wonen in aardbevingszones? Zijn bevingen écht niet te voorspellen? En hoe zwaar kan een aardbeving bij ons worden?
Vooral in Syrië is situatie dramatisch: “Mensen graven met blote handen naar overlevenden onder het puin”
LIVE. Volg hier alle updates over de zware aardbeving in Turkije en Syrië
Zal aardbeving beslissen over lot van Turkse president Erdogan?
Turks gezin dat vluchtte voor aardbevingen, bivakkeert nu in taxihuisje: “Dankbaar dat we nog leven”
Experts vinden de 500.000 euro per jaar van Vandenhaute niet overdreven: “Genoeg voorbeelden van bedrijfsleiders die goed betaald worden”