© ypw, ATV

Beverentunnel weer open: “Een joekel van een avondspits”

Een gigantische avondspits rond Antwerpen was voorspeld, omwille van de werken aan de brugvoeg van het viaduct in Merksem, maar een ongeval met vrachtwagens in de Beverentunnel, die diende als omleidingsroute, maakt er pas echt een “helse avondspits” van, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 18.45 uur kon de Beverentunnel wel weer worden vrijgegeven en intussen is de grootste hinder van de baan.

nelo

Om 14.45 uur gebeurde in de Beverentunnel een ongeval met drie vrachtwagens en een autotransport. “Dat autotransport heeft door de aanrijding vuur gevat”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Die kon gelukkig snel door de brandweer worden geblust.”

De tunnel werd volledig afgesloten omdat twee van die grote voertuigen - de twee andere vrachtwagens konden wel wegrijden - getakeld moesten worden. Een “tegenvaller van formaat”, noemt Bruyninckx dat, want dat is de omleiding die gebruikt werd tijdens de werken aan het viaduct in Merksem. “Dit wordt een joekel van een probleem voor de avondspits”, aldus Bruyninckx.

Omstreeks 18.45 uur volgde dan het bericht dat de vrachtwagens werden getakeld en dat de tunnel weer open werd gesteld. “De vrachtwagens zijn getakeld en de tunnel is gereinigd en onderworpen aan een grondige controle”, zegt Bruyninckx. “Dat wil zeggen dat de omleidingsroute voor de werken aan het viaduct in Merksem weer is vrijgemaakt. Het verkeer dat via de E34 vanuit Knokke en Zelzate komt kan op het knooppunt in Beveren de R2 weer oprijden.”

Intussen zijn de files op de Ring en in de rest van Antwerpen stilaan opgelost.

Beverentunnel vanavond weer dicht

De Beverentunnel is sinds 18.45 uur dan wel weer open, later vanavond gaat hij richting Gent weer dicht. Het ongeval met vrachtwagens vond plaats in de tunnel richting Nederland, maar in de tunnel richting Gent moet nog bluswater van het incident worden verwijderd. De koker zal na de avondspits enkele uren lang worden afgesloten.

LEES OOK. Werken aan viaduct Merksem veroorzaken veel fileleed: wat staat ons te wachten als het viaduct in 2025 tegen de vlakte gaat?

© ypw

© ypw

© ypw

© ypw

© rr

© rr

© rr

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners