© YouTube RSC Anderlecht

Julien Duranville krijgt z’n droomtransfer, Anderlecht z’n broodnodige centen: toptalent donderdag gesignaleerd in Dortmund

Julien Duranville is op weg naar Borussia Dortmund. De onderhandelingen verlopen vlot en het 16-jarige toptalent werd donderdag in Dortmund gesignaleerd. Anderlecht kan met bonussen een bedrag tussen de 12 en 13 miljoen euro ontvangen.

Jurgen Geril, Vincent Van Genechten

LEES OOK. Waarom Borussia Dortmund meer dan 10 miljoen euro neertelt voor het 16-jarige Anderlecht-talent Julien Duranville

Anderlecht was bereid om een van zijn goudhaantjes deze winter nog te verkopen. Duranville wilde zijn contract, dat loopt tot 2024, niet verlengen en dus moest RSCA in actie treden. Zeker omdat Dortmund – Duranville zijn droomclub – bereid is een mooie som te betalen. Het steekt bij de fans, maar paars-wit kan de centen goed gebruiken.

Duranville trok donderdag naar Duitsland, waar hij werd gespot voor zijn medische tests. Daarna zal hij een contract van 4,5 jaar zal tekenen. Anderlecht zou 8,5 miljoen euro plus bonussen krijgen voor Duranville. De totale som kan zo oplopen tot een bedrag tussen de 12 en 13 miljoen euro. “Hij is een behendige en lastige speler”, liet Sebastian Kehl, sportief directeur van Dortmund, zich ontvallen in de Duitse pers. “We zien zijn potentieel, maar hij komt net uit een blessure en zal zeker wat tijd nodig hebben om zich op te werken.” Duranville zal ondanks zijn jonge leeftijd ook direct aansluiten bij de A-ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De transfer kreeg eerder ook al internationale weerklank. Zo doopt L’Equipe Duranville al om tot “de nieuwe sensatie” van het Belgische voetbal. “De fondsen die via deze transfer worden opgehaald, moeten Anderlecht kunnen helpen om deze winter sterker te worden. De club uit de Brusselse rand staat pas op de elfde plaats.”

Duranville zit momenteel slechts aan elf duels in de A-ploeg van Anderlecht. Hij debuteerde vorig seizoen onder Vincent Kompany tegen Club Brugge en in deze jaargang scoorde hij slechts één keer tegen OHL. Zijn passage bij de Brusselse hoofdmacht dreigt met 373 speelminuten héél erg summier te blijven. Duranville trainde afgelopen dagen nog vooral in de zaal na een hamstringblessure.

© BELGA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten