© ATV

Voorbijganger spot nieuwsgierige zeehond aan het MAS: “Zag er nogal groot uit”

Antwerpen -

Guido Van Looveren uit Schilde werd woensdag aangenaam verrast tijdens zijn middagwandeling aan het Eilandje. Een grote zeehond kwam net onder het MAS nieuwsgierig en al drijvend met hoofd boven water de passerende mensen begroeten.

sodb, ls

“Het zijn echt leuke beelden. Ik zag de zeehond naar me staren en hij dook ook mooi in het water. Ik vind dat hij er ook nogal groot uitzag, iets dat je niet elke dag ziet daar”, vertelt hij.

Het zou gaan om een zeehond die al een tijdje rondzwemt in de Antwerpse dokken. Eerder werd hij al gespot in de dokken tussen Luchtbal en Antwerpen en in de wateren bij raffinaderij ExxonMobil. Daar zou het dier ook een eilandje hebben waarop hij kan uitrusten.

“Toch hoort een zeehond eigenlijk niet thuis in de Antwerpse dokken. We gaan ervan uit dat hij per ongeluk binnen is gekomen via een sluis, maar niet op zichzelf terug buiten kan”, klinkt het bij Natuurpunt. “Maar dat zou eigenlijk wel moeten. Dit is niet zijn natuurlijke habitat en behalve het eilandje bij ExxonMobil heeft hij geen plaats om te rusten.”

De haven is op de hoogte van de aanwezigheid van de zeehond, maar een reddingsactie is moeilijk, aldus Natuurpunt. “Af en toe duikt het dier op, maar hij is vaak erg moeilijk terug te vinden waardoor het ook moeilijk is om hem te vangen en in zijn eigen habitat weer los te laten.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten