Het nieuwe bestuur van Unizo Mechelen, met in het midden kersvers voorzitter Piet Verlinden.© Dirk Vertommen

Unizo Mechelen zet jaar in met nieuw bestuur: “Denk de handel weg en je hebt geen stad”

Mechelen -

Unizo Mechelen zet het nieuwe jaar in met een nieuw bestuur. “We kiezen er resoluut voor om constructief en positief samen te werken met de stad voor een krachtig en gedragen economisch beleid”, zegt Piet Verlinden, de kersverse voorzitter.

Sven Van Haezendonck

Het behartigen van de belangen van ondernemers is het belangrijkste stokpaardje voor Unizo Mechelen. “De dossiers waar we vandaag op inzetten, hebben een sterke focus op het creëren van ruimte voor ondernemers. Plek om te ondernemen is belangrijk voor de groeiambities van een stad. Denk de handel weg en je hebt geen stad, geen economie”, vertelt Verlinden.

Het eerste dossier dat het nieuwe bestuur met de stad opnam, richtte zich op het centrum. “Parkeerbeleid is een hot item. Ondernemers zijn vragende partij om mee na te denken over wat we beter kunnen doen. Zo zijn we betrokken bij het uitwerken van de nieuwe plannen”, zegt Pieter Verlinden.

LEES OOK. Derde uur gratis parkeren in Mechelse centrumparkings verdwijnt, maar er komen vier nieuwe acties

Zelf is hij zaakvoerder van Verlinden Slaapcomfort in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. “Zo worden aan de handelaars plannetjes bedeeld met de parkings op. Ik heb dat zelf in mijn eigen zaak al gemerkt toen ik ze uitdeelde. Dat is een ongelofelijke meerwaarde voor de klant en voor ons”, legt Verlinden uit.

Ook buiten centrum

Hij ziet nog veel opportuniteiten voor groei in de Dijlestad. Unizo is overigens niet van plan om haar activiteiten te beperken tot het centrum alleen. “Onze constructieve dialoog willen we ook voeren rond uitdagingen die zich stellen buiten het centrum en op industrieterreinen.”

Op woensdag 15 februari organiseert het nieuwe bestuur een eerste activiteit: ‘Vind je match bij Unizo Mechelen’. “Daarbij linken we Mechelse ondernemers aan elkaar op basis van gelijkaardige uitdagingen”, zegt Piet Verlinden.

Nieuw bloed

In het bestuur heeft hij gezelschap van collega’s uit heel wat sectoren. Elise De Rudder (IP FAB), Margaux Cannaerts (Autobussen Cannaerts), Jolien Lauwens (KSTMZD & Creative Finance), Saïd Al Farisi (Payco), Werner Verhoeven (Carrefour Express Battel), Stijn Bevernage (Geprint), Dirk Teughels (XL Reclame) en Gerrit Van Riet (KBC) engageren zich mee.

“De nieuwe dynamiek heeft al een aantal spontane vragen opgeleverd van ondernemers. De komende weken en maanden blijven we ons bestuur versteken door nieuw bloed te verwelkomen”, vertelt Verlinden.

LEES OOK. Unizo over nieuwe Mechelse vesten: “Er wordt negatief beeld neergezet over bereikbaarheid”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners