Allison Scott voelt zich “beter dan afgelopen 12 jaar”, na scheiding én overwonnen eetstoornis: “Sean laat me onverschillig”

Het gaat goed met Allison Scott, maar dat was een tijdlang niet het geval. Dat laat de ex-vrouw van Sean Dhondt weten in Dag Allemaal. Het voorbije anderhalf jaar kreeg ze niet alleen een pijnlijke scheiding te verwerken, ze vocht ook tegen een eetstoornis. “Eerlijk, 2022 was één van de zwaarste jaren die ik heb doorgemaakt.”

edb

Allison Scott heeft alles een plaatsje gegeven, zegt ze: het pijnlijke sextingschandaal, de breuk met Sean, het feit dat hij opnieuw de liefde vond voor de scheiding officieel was. Ook van haar eetstoornis, waar ze mee worstelde sinds ze zo’n twaalf jaar geleden naar België kwam, nam ze in die periode afscheid. Anderhalf jaar geleden besefte de Amerikaanse dat ze moest werken aan haar relatie met eten. “Ik probeerde mezelf wijs te maken dat ik het onder controle had en het zelf kon oplossen. Maar op een ochtend werd ik wakker: ‘In godsnaam Allison, dit kan je niet zelf. You suck at this.’”

Ze vond een voedingsdeskundige die ze vertrouwt, en die een gezond eetpatroon combineert met haar sportdoelen. Want fitnessen is haar “favoriete onderdeel van de dag”. Allison heeft de klik gemaakt en ziet voeding nu weer als brandstof, iets dat je energie geeft.

Het was niet makkelijk om hulp te zoeken, geeft Allison toe. Door de breuk met Sean had ze zich geïsoleerd. “Toen ik twaalf jaar geleden naar België kwam, heb ik hier een nieuwe familie gekregen, maar mijn scheiding heeft me die weer afgepakt. Ik voelde me alleen.”

Maar na anderhalf jaar van intensief werken aan zichzelf, voelt Allison zich fysiek en mentaal beter dan ooit in de afgelopen twaalf jaren. Ze staat zelfs opnieuw open voor de liefde, maar is kritischer geworden en heeft wat last van “trust issues”. “Al besef ik dat er ook ándere mannen zijn.”

Met haar ex heeft de Amerikaanse geen contact meer. “Ik wens hem het allerbeste, maar hoef hem niet meer te horen. Hij laat me onverschillig.” De beelden van Sean en zijn vriendin Maithé die ruzie maken op vakantie, zag Allison niet. Maar ze werd er wel vaak over aangesproken. “Tja, wat zeg je daarop? Dat voorval spreekt voor zich hè… Nogmaals, het kan me niet meer schelen wat er in zijn leven gebeurt.”

LEES OOK. Sean Dhondt reageert op filmpje van slaande ruzie om overspel: “Blijkbaar vinden sommigen het leuk om stiekem te filmen”

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners