© BELGA

Basispakket energie ruim 13.000 keer aangevraagd op halve dag tijd

De federale overheidsdienst Economie heeft sinds maandagochtend al 13.000 aanvragen gekregen voor het eerste basispakket gas en elektriciteit. Dat meldt het kabinet van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

Bron: BELGA

LEES OOK. Je energiepremie nog niet gekregen? Zo kan je ze vanaf nu aanvragen

Huishoudens die hun woning verwarmen met een collectieve gasinstallatie of die de energiepremie voor gas en elektriciteit per abuis nog niet kregen, kunnen vanaf vandaag/maandag online, via mail of schriftelijk een aanvraag indienen bij de FOD Economie.

Sinds maandagochtend zijn er volgens het kabinet-Van der Straeten online al 13.000 individuele aanvragen gebeurd voor de premie voor gas en elektriciteit. Nog eens bijna 100 mensen met een collectieve gasketel dienden een aanvraag in voor het basispakket voor gas. Er zijn daarnaast 672 aanvraagformulieren verstuurd via mail en het contactcenter werd 9.000 keer opgebeld en 1.200 keer gemaild met vragen.

LEES OOK. Ook in januari, februari en maart krijgt zo goed als iedereen een energiepremie van 196 euro, maar hoe zat dat nu ook weer in elkaar?

De federale regering besliste in het licht van de torenhoge energieprijzen om voor de maanden november en december telkens een maximale tussenkomst van 61 euro per maand voor elektriciteit en 135 euro voor gas te voorzien. De energiesteun is intussen verlengd voor januari, februari en maart. Dat tweede basispakket komt ten vroegste eind februari op de voorschotfactuur of de afrekening.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten