© atv

Fietskoker van Kennedytunnel gaat in februari een week volledig dicht

Antwerpen -

Fietsers kunnen van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari de Schelde niet kruisen via de fietskoker van de Kennedytunnel. De tunnel is gesloten voor onderhoudswerken aan de liften en de fietsgoten.

Sacha Van Wiele

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat onderhoudswerken uitvoeren aan de liften op beide oevers. Deze werken worden aangegrepen om ineens de fietsgoten van de trappen te vernieuwen.

De liften van de Kennedyfietstunnel worden tijdens de week van maandag 6 februari van 9 uur tot en met vrijdag 10 februari 16 uur stilgelegd. De aannemer zal de hefkabels van de liften uit voorzorg vervangen. Om de veiligheid te waarborgen, is er dan geen passage mogelijk door de fietskoker.

AWV voert in die periode ook werken uit aan de trappen. Zo wordt de coating van de fietsgoten vernieuwd. Dat moet de grip van fietsbanden verbeteren. Tot slot krijgen de inritten van de fietskoker op Linkeroever een opfrisbeurt met een nieuw laagje verf.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de sluiting van de Kennedyfietstunnel omrijden via de Antwerpse voetgangerstunnel tussen het Frederik van Eedenplein op linkeroever en Sint-Jansvliet op rechteroever. Een ander alternatief om de Schelde te kruisen is de gratis veerdienst aan Het Steen.

Tijdens de werken aan de fietstunnel zullen er op donderdag geen werken zijn aan de roltrappen in de voetgangerstunnel. (svw)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten