© BELGA

Verdienstelijk Beerschot gaat onderuit in topper bij Beveren (2-0)

Beerschot heeft voor de tweede week op rij verloren. Het ging met 2-0 onderuit bij Beveren en zakt van de eerste naar de derde plaats in de stand.

Koen Frans

Beveren en Beerschot vochten zondagmiddag een rechtstreeks duel uit voor de leidersplaats in de Challenger Pro League. Beide teams begonnen aan de 19de speeldag met 35 punten. Wim De Decker kan terugvallen op een brede kern en gooide ietwat verrassend twee nieuwkomers meteen voor de leeuwen: Jakov Filipovic en David Hrncar. Bij Beerschot ontbrak topschutter Thibo Baeten met een hamstringblessure. Andreas Wieland recupereerde wel aanvoerder Ryan Sanusi.

De thuisploeg begon in een aardig volgelopen Freethielstadion uitstekend aan de partij. Na zeven minuten combineerden Thierno Barry en Sander Coopman door het hart van de Beerschot-verdediging en de Franse topschutter trapte zijn dertiende doelpunt van het seizoen voorbij Bill Lathouwers. Iets voorbij het kwartier knalde Dieumerci Mbokani naast, aan de overkant trapte Apostolos Kontsantopoulos een eerste kansje voor de bezoekers over.

© BELGA

Geen strafschop en geen handspel

Beerschot groeide in de partij, een afgeweken schot van Ilias Sebaoui dwarrelde maar nipt naast het doel van Beau Reus. Beveren voelde zich nadien bestolen toen Hervé Matthys de sluwe Dieumerci Mbokani onderuit gleed in de zestien. Scheidsrechter Jasper Vergoote zag er merkwaardig genoeg geen strafschop in. Even later voelde ook Beerschot zich bestolen toen Reus de bal schijnbaar buiten zijn eigen zestien uit de voeten van de doorgebroken Nökkvi Thórison gleed. Uit de herhalingen bleek nadien wel dat de Nederlander de bal niet met de handen had beroerd buiten het zestienmetergebied. Al kon niemand dat met zekerheid stellen, er is dan ook geen VAR in de Challenger Pro League. Halfweg stond het 1-0.

© BELGA

LEES OOK. Beerschot blijft met wrang gevoel achter na nederlaag in topper: “Minstens een punt verdiend”

Beerschot stak meteen na de pauze een aantal keer de neus aan het venster, de match werd ook potiger. Nzita ging onbedoeld stevig door op Coopman, Van Damme maaide Verlinden onderuit. Ze kregen allebei terecht geel. Beerschot voetbalde nog enkele keren heerlijk onder de hoge druk van Beveren uit, maar moest na verloop van tijd ook meer en meer risico’s nemen. Mbokani knalde na een hoekschop op Van den Bergh, de rebound vloog hoog over. Halverwege de tweede helft lag het spel ruim tien minuten stil na een akelige blessure voor Ismaheel. Pas in de slotfase noteerden we een eerste poging binnen het kader. Verlinden trapte in de handen van Reus.

Door de blessurebehandeling van Ismaheel kregen we ook nog tien minuten blessuretijd. In de vijfde minuut van die extra tijd frommelde Ibrahim Alhassan de bal nog ongelukkig in zijn eigen doel. Het dreigde even te ontsporen in het vak van de bezoekers, maar de match kon toch meteen worden hervat. Beveren haalde het met 2-0 en is nu alleen leider in de Challenger Pro League. Beerschot speelde een verdienstelijke partij, maar zakt wel naar de derde plaats in de stand.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Ervaren man beste speler bij Beerschot, met of zonder Sanusi blijkt groot verschil

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners