Kans op terugkeer Zinho Vanheusden naar Standard weer wat kleiner geworden door situatie bij AZ

De kans dat Zinho Vanheusden deze winter terugkeert naar Standard is weer wat kleiner geworden. AZ Alkmaar zag zaterdag Sam Beukema uitvallen met een knieletsel en communiceerde dat het de centrale verdediger enkele weken zal moeten missen.

Thomas Standaert

Met ook nog Bruno Martins Indi in de lappenmand blijven alleen Vanheusden, de Griekse international Hatzidiakos en de 18-jarige Maxim Dekker over als centrale opties bij de Alkmaarders.

Vanheusden maakte afgelopen zaterdag zijn wederoptreden als invaller tegen Heerenveen nadat hij in oktober een voetbreuk had opgelopen. Door het uitvallen van Beukema is de kans groot dat hij komende zondag aan de aftrap staat tegen Fortuna Sittard. Een domper voor de slaagkansen van Standard om de voormalige publiekslieveling terug te halen. AZ huurt de eenmalige Belgisch international van Inter Milan en was sowieso al niet happig om het huurcontract vroegtijdig te beëindigen.

Vervanging voor Dussenne

Na de wedstrijd van dinsdagavond tegen KV Mechelen (2-0) reageerde Standard-coach Ronny Deila op de interesse in Vanheusden. “Ik heb zijn naam hier al horen vallen”, bevestigde de Noor. “We weten dat hij een goede speler is, maar op dit moment hebben we nog geen beslissing genomen.”

Standard moet deze winter op zoek naar een nieuwe centrale verdediger omdat Noë Dussenne (30) op vertrekken staat. De aanvoerder nam dinsdagavond afscheid van het Luikse publiek en lijkt op weg naar Lokomotiv Moskou waar er een meerjarig contract klaarligt voor hem.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten