Het planten van nieuwe bomen in het Zuidpark is begonnen. © rr

Nieuwe bomen verschijnen in Zuidpark

Antwerpen -

Het planten van de bomen op Zuidpark, de voormalige Gedempte Zuiderdokken, is deze week begonnen. Er komen 123 extra bomen en 30.000 nieuwe planten bij in het nieuwe park

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Laatste fase aanleg Zuidpark start, deel hemelwater dient voor spoelen toiletten en wasmachine

Het Zuidpark krijgt stilaan meer vorm. Het nieuwe park moet in de lente van 2024 klaar zijn. Ondertussen is begonnen met het planten van de bomen.

“Het gaat om de dubbele bomenrij in de Kroon van het park en om de bomen in het deel Schippersdok”, zegt Annick De Ridder (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling. “Dat planten duurt nog de hele maand. Veel hangt af van het weer. De bomen aan de speeltuin aan de Scheldestraat zijn dinsdag gerooid en worden vervangen door nieuwe bomen. De overige beplanting is voor de lente gepland. De vergroening die we tijdens deze legislatuur nastreven wordt zo heel mooi in de praktijk gebracht.”

Schepen Annick De Ridder in het Zuidpark. © rr

Langs beide zijden van het Schippersdok komen verschillende bomen en fel bloeiende en verkleurende soorten planten. Ze worden beschermd door cirkelvormige banken.

“In de regentuinen is er gekozen voor bomen die veel water kunnen verdragen en samen een groen massief vormen, zoals elzen, wilgen, zwarte berken en moerascipressen. In de tuinen vind je allerlei verschillende soorten bomen. Denk aan kastanjelaars, fruitbomen, bloeiende bomen met afwijkende bladkleuren.In elke ‘pocket’ wordt zo een aparte sfeer gecreëerd”, zegt De Ridder.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten