©  RR

Rechter laat vrouw interneren die uitwerpselen en bakstenen in tuin van buur gooit

Bonheiden -

De strafrechter heeft een 56-jarige vrouw uit Bonheiden laten interneren. De vrouw was gedagvaard omdat een ruzie met haar buurvrouw helemaal uit de hand was gelopen. Zo gooide ze hondendrollen, bakstenen en zelfs een winkelkarretje in de tuin van haar buur.

Theo Derkinderen, Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich in 2018 af. De vijftiger kon er niet tegen dat haar buurvrouw dagelijks hindoeïstische rituelen met rijstkorrels, bloemen en wierook uitvoerde in haar tuin. De zaak ontaardde helemaal en er ontstond een bitse burenruzie. De wijkinspecteur probeerde te bemiddelen, maar dat loste niets op.

Het parket zei dat de rook- en geurontwikkeling die de rituelen met zich meebrachten, verboden waren volgens het politiereglement. “Maar dat keurt het gedrag en de reactie van de buurvrouw uiteraard niet goed. Ze maakte gaten in de haag en gooide allerlei zaken over de schutting. Het ging om hondendrollen, bakstenen en een winkelkarretje. Daarnaast belaagde ze ook de tuinman en de ruitenwasser van haar buurvrouw”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

Geen rituelen meer

De pesterijen hadden een diepe impact op de buurvrouw. “Door de scheldpartijen, het geschreeuw en het agressieve gedrag van mevrouw, leefde mijn cliënte constant in angst. Gelukkig is de rust intussen teruggekeerd en voert mijn cliënte de bewuste rituelen niet meer uit. Maar ze is wel in behandeling geweest bij een psycholoog om alles te helpen verwerken”, lichtte de advocate van de buurvrouw toe.

De rechter stelde begin februari een psychiater aan om de beklaagde geestelijk te onderzoeken. Nu dat onderzoek is afgerond, besliste de rechtbank om de vrouw te laten interneren. Aan de buurvrouw moet de 56-jarige vrouw een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.(tdk, svds)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners