©  BELGA

STVV-doelman Daniel Schmidt krijgt rood na 46 seconden (!), reservedoelman pakt strafschop in kwartfinale tegen Zulte Waregem

Wat een wedstrijdbegin van Zulte Waregem-STVV in de kwartfinale van de Croky Cup woensdagavond. STVV-doelman Daniel Schmidt werd al na 46 seconden met een rode kaart van het veld gestuurd, zijn vervanger Jo Coppens pakte een kwartier na zijn invalbeurt al een strafschop.

Jonas Withouck

De bal rolde nog maar net in de Elindus Arena en scheidsrechter Alexandre Boucaut moest al een rode kaart uitdelen. STVV-doelman Schmidt kwam - weliswaar net buiten het strafschopgebied - te laat op Zulte Waregem-middenvelder Dani Ramirez. De Japanse doelman mocht al na 46 seconden gaan douchen.

Het spel lag dus meteen vijf minuten stil omdat reservedoelman Jo Coppens zich totaal onverwacht moest klaarstomen voor een avondje bekervoetbal. Olivier Dumont werd het kind van de rekening. De 20-jarige middenvelder van Sint-Truiden werd opgeofferd. STVV moest een hele wedstrijd lang met een man minder aan de bak.

©  BELGA

En wat een invalbeurt werd het voor Coppens. Essevee kreeg iets over het kwartier een penalty voor handspel van Al-Dakhil en kon al op rozen zitten, maar de 32-jarige reservedoelman van STVV pakte de strafschop van Zinho Gano.

©  BELGA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners