Meta Mechelen op de Gentsesteenweg sluit eind deze maand de deuren. © Joren De Weerdt

Meta Mechelen sluit eind deze maand de deuren en houdt uitverkoop: “Ik dacht alleen te zijn, maar het is een overrompeling”

Mechelen -

Meta Mechelen, een winkel die onder meer gereedschap en elektro verkoopt, sluit eind deze maand definitief de deuren. De zaak op de Gentsesteenweg is door de stijgende energie- en loonkosten niet meer rendabel. Cynisch genoeg lokken de uitverkoop en de daarbij horende kortingen een massa klanten naar de winkel.

Stijn Van de Sande

De werknemers van het filiaal van Meta in Mechelen kregen op 2 januari het slechte nieuws te horen. De winkel sluit eind deze maand de deuren en het personeel moet op zoek naar een andere job. Naar de oorzaak van de sluiting is het volgens winkelverantwoordelijke Philippe De Vos niet lang zoeken. “De groei van de zaak pakt lager uit dan verwacht en ook de stijgende energie- en loonkosten spelen een belangrijke rol. De winkel is daardoor niet meer rendabel.”

In de jaren zestig opende de eerste Meta-winkel in Leuven. De zaak is gespecialiseerd in onder meer gereedschap, elektro en woon- en kookspullen. Intussen verhuisde Meta met haar Leuvense winkel en ijzermagazijn naar twee panden op de Aarschotsesteenweg in deelgemeente Wilsele. De Mechelse vestiging was het tweede filiaal van de winkel en opende in 2014 de deuren op de Gentsesteenweg. Maar daar komt na net geen tien jaar dus definitief een einde aan. De winkel in Wilsele blijft wel bestaan.

Overrompeling

Bij de aangekondigde sluiting hoort ook een uitverkoop en hoge kortingen. Cynisch genoeg zorgen die voor heel wat klanten, net zoals eerder onder meer bij Makro gebeurde. “Ik ben al jaren klant en kreeg een mail waarin stond dat er kortingen waren”, vertelt Steven Scheers uit Mortsel. “Ik had verwacht dat ik alleen zou zijn, want meestal zijn er maar een paar klanten, maar nu is het echt een overrompeling. De rekken zijn ook al vrij leeg. Ik ben een doe-het-zelver en een hobbykok. Meta was dus de perfecte winkel voor mij, maar ik zal nu tot in Leuven moeten rijden.”

Steven Scheers uit Mortsel kwam nog wat spullen kopen tijdens de uitverkoop: “Ik zal nu naar Leuven moeten”, zegt hij. © Stijn Van de Sande

Ook Pierre Michiels uit Heist-op-den-Berg kwam regelmatig inkopen doen bij Meta. “Er zijn mooie kortingen tot 50%. Daar heb ik gebruik van gemaakt om wat materiaal te kopen. Dat kan ik zeker gebruiken als ik ga klussen bij mijn zoon, die in Mechelen woont”, zegt hij. “Het is dan ook jammer dat de winkel verdwijnt. Zo druk als het nu is, heb ik het nooit eerder meegemaakt. Je staat bijna langer aan te schuiven aan de kassa dan dat je rondloopt in de winkel.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners