© RTV

Mobiele camera moet sluikstorters te lijf gaan

Berlaar -

De gemeente Berlaar zet vanaf deze maand een mobiele camera in in de strijd tegen sluikstorters. Het gaat om een investering van 16.519 euro, inclusief extra batterij en opleiding.

“In onze landelijke gemeente worden we helaas vaak geconfronteerd met zwerfvuil en sluikstorten”, zegt schepen van Leefmilieu Willy Beullens (CD&V). “Met opruimacties, sensibiliseringscampagnes en de inzet van groene peters en meters doen onze diensten grote inspanningen om dat tot een minimum te beperken. Maar helaas blijkt dat vaak dweilen met de kraan open.”

Het lokaal bestuur besloot daarom een stap verder te gaan en een mobiele camera aan te kopen die op verschillende probleemlocaties kan worden ingezet. “Mobiele camera’s bewezen in andere gemeenten al hun nut. Niet alleen als afschrikmiddel voor mogelijke sluikstorters, maar ook om daders op heterdaad te kunnen betrappen. Wie tegen de lamp loopt, kan een proces-verbaal van de politie en een boete van 350 euro verwachten. Ook de opruimkosten verhalen we op de overtreder.”

De camera legt naast een preventieve werking tegen zwerfvuil ook vandalisme, overlast en andere misdrijven vast. (cvr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners