©  AFP

DEBAT. “Mediageile kleuter op wraaktoer”, “verwaande blaag die zijn zin niet krijgt”: lezers tonen weinig begrip voor Harry

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn al weken en maanden niet weg te krijgen uit de Britse en internationale media. Daar zijn de recente Netflix-reeks en de nieuwe biografie van de tweede zoon van Koning Charles en wijlen Prinses Diana uiteraard niet vreemd aan. Maar hoe meer aandacht Harry genereert, hoe minder bijval hij lijkt te oogsten.

Ook onze lezers lijken het een beetje gehad te hebben met de rebelse royal, zo blijkt uit een debat dat we vandaag lanceerden. Meer dan 70 procent van de meer dan 70 lezers die tot nu toe (vrijdag 17u45) hun mening gaven waren het eens met de derde antwoordoptie ‘Wat een aandachtszoeker!’. “Hij heeft de privacy van hemzelf en zijn famillie verkocht voor geld”, is de teneur van het merendeel van de reacties.

LEES OOK. “Vernederende” ontmaagding, cocaïnegebruik en schuldgevoel voor zijn moeder: de opvallendste passages uit prins Harry’s memoires

Een greep uit lezersantwoorden ‘Heb je begrip voor prins Harry na het uitlekken van passages uit zijn biografie?’:

JA: (Goed dat hij daar weg is) - 15%

  • Wat een verstikking moet het voor de man geweest zijn om in dat korset rond te lopen. (Leo Letourneur)
  • Engeland met zijn tradities leeft nog in de middeleeuwen. Probeer wat mee in de tijd op te schuiven en moderniseer. Begrijpelijk dat Harry naar LA verhuisde, had net hetzelfde gedaan. (Jurgen Janssens)

NEUTRAAL: (Het is ingewikkeld) - 14%

  • Dikwijls voelt een tweede kind zich achtergesteld op de eerst geborene. (Margaretha Lemmens)
  • Opgroeien in een gouden kooi en nooit echt uw eigen keuzes kunnen/mogen maken! Niet eenvoudig! Tenslotte is hij ook maar een mens. Bijkomend is hij een bepaalde levenstijl gewoon en moet er een gezin onderhouden worden. Dan zijn er altijd aasgieren die hiervan misbruik maken. (Dirk Adriaensen)

NEE: (Wat een aandachtszoeker!) - 71%

  • Harry en Meghan trokken naar de US om uit de schijnwerpers te verdwijnen. Nu zoeken ze deze constant op met de meest sappige verhalen. Aandachtshoeren. (Kris Jansens)
  • Niet normaal hoe hij zijn, blijkbaar niet geliefde, familie te grabbel gooit. Hoe dan ook, zulke uitspraken doe je niet. Daarbovenop 25 mensen gedood? Tja,nu zal hij zich groot voelen zeker!! (Eddy Van de Kerkhove)
  • In elke familie is er wel eens iets maar je lost dat niet op door het in de openbaarheid te brengen. (Mariette Rombauts)
  • Harry (en bij uitbreiding Meghan) zijn enkel uit op bekendheid-geld-wraak. (Paul Sas)

Doe hieronder mee aan het debat.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners