©  Dick Demey

Transfer is in kannen en kruiken: Christian Brüls ruilt STVV voor Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft na Ruud Vormer een tweede versterking beet: Christian Brüls verlaat Sint-Truiden waar hij nog tot juni onder contract lag. De 34-jarige creatieve middenvelder ondertekende aan de Gaverbeek een contract voor 2,5 seizoen.

Gunter Schoofs, Stefan Smet

Het ging de voorbije twee dagen plots snel voor Christian Brüls. De 34-jarige Oostkantonner maakte donderdagnamiddag zijn kastje leeg in de Sint-Jansstraat in Sint-Truiden. Brüls liet de training om 15 uur in Sint-Truiden voor wat ze was, om vervolgens naar West-Vlaanderen te rijden voor zijn medische testen. Die vormden geen problemen, waarna Brüls zijn krabbel zette onder een contract tot medio 2025.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brüls moet samen met Ruud Vormer de meubelen redden bij Zulte Waregem, volgende week tegenstander van STVV in de bekercompetitie. De regeling – speelt Brüls al dan niet tegen STVV? – rond die bekerpot was donderdagmiddag nog onduidelijk, verwacht wordt dat Brüls zich zal moeten focussen op het behoud in de competitie en niet op een eventuele bekerfinale met Essevee.

Zulte Waregem wil nu werk maken van de komst van een centrale verdediger, aangezien de jonge Lukas Willen op de sukkel is met pubalgie.

©  Dick Demey

Hollerbach: “Bestuur belde om me te informeren, niet om mijn mening te vragen”

Bernd Hollerbach was donderdag om 14 uur netjes present op zijn persconferentie, daags voor de wedstrijd. Hij wist op dat moment nog altijd niet zeker of Brüls wel of niet zou meetrainen. “Nerveus word ik niet meer van zulke zaken. Het hoort bij voetbal”, haalde Hollerbach de schouders op. “Het is het bestuur dat deze beslissing neemt. En Christian zelf natuurlijk. Men heeft mij gebeld om me te informeren, meer niet. Ook om mijn mening te vragen? Neen…”

“Mijn groep heeft in anderhalf jaar tijd al vaak genoeg getoond dat we sterk genoeg zijn om ons boven zulke moeilijkheden te zetten”, aldus Hollerbach. “In de zomer waren er ook perikelen. Telkens rechtten we de rug. Dat zal nu niet anders zijn. Shinji Kagawa is na zijn voetrevalidatie nog niet klaar om Brüls te vervangen vrijdagavond. Hij heeft nog één à twee weken tijd nodig, maar ik vind wel een oplossing als ik niet meer kan rekenen op Brüls. We hebben vorig jaar één van onze mooiste wedstrijden van het seizoen gespeeld op Standard. Dat zou ik maar al te graag herhalen. Ook al is die ploeg constanter geworden in vergelijking met toen. Met acht bussen supporters achter ons, kunnen we trouwens altijd nog wat meer op verplaatsing.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners