Michael van Gerwen reageert als een gebeten hond na akkefietje met Dimitri Van den Bergh: “Hij is gewoon een jankjong”

Dimitri Van den Bergh slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de finale van het WK darts. Michael van Gerwen was met 6-0 te sterk in Londen. In de derde set gingen de twee met elkaar in de clinch. “Dan begint hij dingen te verzinnen…”, aldus de Nederlander.

Vincent Van Genechten, De Telegraaf

LEES OOK. Dimitri Van den Bergh gaat in de clinch met ‘hijgende’ Michael van Gerwen en verliest de strijd op WK darts

Van den Bergh wilde er na afloop weinig over kwijt. “Ik ben de professionele darter geweest”, was de Antwerpenaar kort over zijn reactie op Van Gerwen, die constant net niet in z’n nek stond te hijgen.

“Wat ik zei? Dat hij gewoon een slappe hap is. Serieus”

Van Gerwen zelf deed dat wel. “Ik mag niet klagen, ik heb fantastisch staan spelen”, lachte de Nederlander bij Viaplay. “Op de belangrijke momenten speelde ik echt goed. Ik heb hem ook een hele partij lang pijn gedaan en dan win je zo’n wedstrijd met 6-0. De manier waarop is dan wel lekker, zeker als je het doet op de momenten die ertoe doen. Ik heb hem geen kansen gegeven en dan gaat zo’n jongen dingen verzinnen… Ja. Dat is een beetje jammer, zonde. Ik heb laten zien dat ik tot alles toe in staat ben, wat ze ook doen tegen mij. Dat het mij geen reet interesseert.”

Over het akkefietje in derde set zelf: “Ik weet niet precies wat hij zei. Ik dacht dat hij bedoelde dat ik op het podium aan het stampen was, of zoiets. Ik weet het echt niet, al sla je me dood. Het had niets met de afstand te maken, want dat voelt hij niet. Dat heeft hij niet in de gaten. Wat ik terugzei? Dat hij gewoon een slappe hap is. Serieus. Een speler van zo’n kaliber heeft dit toch niet nodig? Dat is jammer voor hem en dan zie je gewoon de onderlinge verschillen.”

“Hij is gewoon een zeikerdje, een jankjong”

Van den Bergh beschuldigde Van Gerwen indirect van valsspelen en de drievoudig wereldkampioen wilde daar binnen no-time korte metten mee maken. Hij zal het al voor zich hebben gezien. De krantenkoppen over de cheater die het moest opnemen tegen de Engelse troetelbeer, Michael Smith. Dat zou niets goeds uitrichten voorafgaand aan de gedroomde finale tussen de twee beste spelers van het huidige speelveld. Dus ging Van Gerwen direct de confrontatie aan met een Engelse journalist.

“Hij zei dat ik stampte, dus als je iets wil vragen, zorg dan dat je je feiten op orde hebt”, aldus Van Gerwen, die werd gevraagd of hij dat expres deed. (Cynisch) “Ja, ik was flink aan het stampen. Expres, zodat ik hem uit z’n spel zou halen. Pfff… Je probeert iets te creëren wat er niet was.”

De perschef grijpt even in. “Hij weet wat ’ie doet, hij is niet dom. Hij zit al jaren in het wereldje”, zegt Van Gerwen over de verslaggever. “Kijk mijn laatste 1500 wedstrijden maar na: ik doe altijd hetzelfde. Ik heb helemaal niet gestampt, doe nooit iets om iemand af te leiden. Maar als ze verliezen, hebben sommigen iets om over te zeuren. Er is geen groot ding, maar dat willen mensen ervan maken. Het was 6-0? Ja, maar als mensen me daarvan beschuldigen, vind ik dat vervelend. Als ik het wél zou doen, zou ik het je zo vertellen, want I don’t give a f*ck.”

“Kijk, hij is heel goed in dat theatrale gedrag van hem, maar als hij denkt dat het tegen mij werkt, dan is ’ie natuurlijk aan het verkeerde adres”, zegt hij vervolgens in alle kalmte tegen het Nederlandse journaille over The Dreammaker. “Iedereen die de beelden terugkijkt, weet dat ik niet aan het stampen was. Ik heb 6-0 gewonnen, dus ik heb niks te verbergen. Hij moet natuurlijk ook wel iets verzinnen, want weet je wat het is: hij krijgt natuurlijk een gruwelijk pak slaag en om dat zomaar over je kant te laten gaan, is natuurlijk pijnlijk voor hem. Ik weet een beetje hoe hij is. Hij is gewoon een zeikerdje, een jankjong. En dat heeft ’ie helemaal nergens voor nodig, want het is zo’n goede dartsspeler.”

LEES OOK. Dimitri Van den Bergh moet in halve finale WK darts zijn meerdere erkennen in briljante én irritante Michael van Gerwen: “Heel teleurstellend gevoel”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt