©  PA

Emotionele Dimitri Van den Bergh wil het allerhoogste: “Eén stap dichter bij mijn grote droom: de wereldtitel”

Dimitri Van den Bergh heeft het voor mekaar gekregen. Als eerste Belg kwalificeert hij zich voor de halve finale van het WK darts. Na afloop sprak hij het publiek op een geweldige manier toe en. Op de persconferentie deed hij er zelfs nog een schepje bovenop door openlijk over de wereldtitel te spreken. “Dat is mijn grote droom.”

Jens Heylen, Michaël Van Damme

LEES OOK. Historymaker! Wervelende Dimitri Van den Bergh wint nagelbijter tegen Jonny Clayton en staat voor het eerst in carrière in halve finale WK darts

Van den Bergh neemt bij zijn interview de micro over van de Sky Sports-interviewer. “Aan iedereen hier, maar echt iedereen. Het eerste belangrijke dat ik ga zeggen: ik speelde net tegen Jonny Clayton en hij kwam meteen naar mij toe om te zeggen: ‘Dimi, goed gespeeld, wat een match!’ Alsjeblief, geef een groot applaus voor hem”, hitste Van den Bergh het publiek in Ally Pally op.

“Daarnet vroegen ze mij hoe ik me voel: wel, ik heb absoluut geen idee, maar iedereen hier aanwezig is getuige van een stukje geschiedenis. De eerste professionele, Belgische darter die in de halve finale van een wereldkampioenschap darts staat. Ik ben zo trots!”, schreeuwt Van den Bergh uit.

LEES OOK. Familie en vrienden supporteren op café voor darter Dancing Dimi: “Ik heb nooit getwijfeld!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de persconferentie iets later had Dimitri Van den Bergh al even tijd gehad om alles te laten bezinken. The DreamMaker is niet van plan om zich in het succes van zijn allereerste halve finale ooit op een WK te wentelen, hij droomt van het allerhoogste.

“Het voelt dat ik één stap dichter ben bij het verwezenlijken van mijn grote droom en dat is wereldkampioen worden. Natuurlijk durf ik daarvan te dromen, ze noemen mij niet voor niets The DreamMaker. Ik heb het gevoel dat er nog meer in mij zit. Mijn scores worden steeds beter, in de halve finale zullen mijn finishes ook op punt moeten staan.”

“De kwartfinale tegen Jonny was een echte strijd, maar ik kan nu diep ademhalen: ik ben door en sta in de halve finales. Meestal, als ik in dit tornooi een kans creëerde, dan pakte ik die, maar nu liet ik ze liggen. Ik heb mezelf een paar keer wakker moeten schudden. Ik deed dingen die ik normaal niet doe: ik had hem onder druk moeten houden en dominant spelen, maar nu had Jonny een aantal kansen om me een pak slaag te geven. Het was de derde keer dat ik in de kwartfinales van een WK stond. Ze zeggen: derde keer, goede keer. Dit is speciaal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten