©  Kieran Cleeves/PDC

Zware teleurstelling bij Kim Huybrechts na mokerslag van Dimitri Van den Bergh op WK: “Het is mijn eigen schuld”

Hij droomde van een tweede kwartfinale op een WK, maar het was niet de dag van Kim Huybrechts. De zware 4-0 nederlaag tegen Dimitri Van den Bergh kwam hard aan bij de Kempenaar.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Dimitri Van den Bergh overklast landgenoot Kim Huybrechts op WK darts en vliegt naar kwartfinales in ‘Ally Pally’

“Het is wat het is”, zuchtte ‘The Hurricane’ in de catacomben van het Alexandra Palace in Londen. “Dik op uw kl*ten krijgen, dat is nooit leuk. Ik ben iemand die mezelf altijd wijsmaak dat ik kans maak, maar ik was mentaal te veel met andere dingen bezig. Het is mijn eigen schuld. Als je nu meteen na deze partij vraagt hoe ik terugkijk op dit WK, dan kan ik niet anders dan zeggen dat het een teleurstelling is.”

“Ik had gedacht dat ik deze partij ging winnen. Ik weet dat ik veel beter ben dan dit en ik weet dat ik een kwartfinale waard ben. Ik heb mij gewoon laten vangen aan mentale dingen, eigen schuld, dikke bult. Ik had liever tegen iemand anders gegooid. Dat gaat dan niet over Dimitri zelf, dat is een gouden gast. Het viel gewoon niet, dat besef je op den duur ook wel tijdens de match. Dan sta je mentaal ook niet sterk genoeg. Het is weer een les geleerd, stom maar dit kan gebeuren.”

Huybrechts blijft zo steken op één kwartfinale op het WK, in 2012. Hij sluit het jaar af als de nummer 31 van de wereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten