©  RR

Lesje niet geleerd of vroeg nieuwjaarsfeestje? Charleroi-fans steken deze keer buiten het stadion vuurwerk af

Déjà vu. Tien minuten na de aftrap in Charleroi-Anderlecht klonk er plots geknetter rond het stadion. Deze keer werd er geen vuurwerk het veld opgegooid. De Charleroi-fans deden het voor een keertje buiten de poorten van Mambourg. Een opmerkelijke actie van de twaalfde man van de Zebra’s.

Jens Jacobs

Ongeveer een maand geleden eisten de fans van Charleroi een hoofdrol op in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Bij een 1-0-voorsprong voor de Zebra’s vonden enkele fans het nodig om de wedstrijd te verstoren door meerdere keren vuurwerk het veld op te gooien. Bij de derde keer staakte de scheidsrechter de wedstrijd definitief.

Een honderdtal Ultras van Charleroi werden daarvoor ook gestraft. Zo mochten ze enkele thuiswedstrijd niet bijwonen. Ook tegen Anderlecht waren die fans nog niet welkom in het stadion. Toch besloot er een aantal van hen toch naar het Stade dy Pays af te zakken om hun team bij te staan. Na iets meer dan tien minuten spelen klonk er opnieuw geknetter in het stadion. Van vuurwerk was er op het veld echter geen sprake. Deze keer staken ze het vuurwerk buiten het stadion af. Of het de spelers op het veld geholpen heeft , is nog maar de vraag. Mooie beelden leverde het in ieder geval wel op.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners