©  BELGA

Toch nog goed nieuws voor Zeno Debast na ogenschijnlijk zware enkelblessure? “Het ziet er niet heel erg uit”

Is Anderlecht Zeno Debast even kwijt? Het zou zomaar kunnen. De jonge Rode Duivel viel in de wedstrijd tegen Charleroi al na een kwartier uit en tastte naar de enkel. Met een pijnlijk grimas moest de jonge verdediger naar de kant.

Jens Jacobs, Bram Van Vaerenbergh

De afgelopen maanden heerste er bij Anderlecht een crisissfeer. Maar ondanks de mindere resultaten was er toch regelmatig een lichtpuntje te bespeuren. De jonge Zeno Debast ontpopte zich tot een betrouwbaar sluitstuk in de paars-witte defensie.

Het leverde hem zelfs een plekje in de WK-selectie van de Rode Duivels op. Dat WK werd echter geen succes. De Rode Duivels werden al in de groepsfase uitgeschakeld en Debast zelf kwam geen minuut in actie.

Terwijl heel wat WK-gangers bij hun thuiskomst nog wat extra rust kregen, verscheen Debast (net als Vertonghen) in de beker wel aan de aftrap. Ook tegen Charleroi begon hij aan de wedstrijd. Maar na een kwartier sloeg het noodlot toe. Debast kwam slecht neer en greep meteen naar de enkel.

Even leek het of de centrale verdediger met de brancard moest afgevoerd worden, maar hij kon uiteindelijk - ondersteund door twee leden van de medische staf, en met een pijnlijk grimas - zelf naar de kant stappen. Door het ontbreken van Wesley Hoedt in de kern van Anderlecht, had Riemer geen centrale verdedigers meer op de bank zitten en moest hij zijn pionnen wat verschuiven door de inbreng van Moussa N’Diaye. Afwachten hoe lang die vervelende enkelblessure Debast aan de kant zal houden.

Anderlecht-coach Brian Riemer was achteraf optimistisch over de blessure van Debast. “Het ziet er niet heel erg uit”, aldus Riemer. “Hij verdraaide zijn enkel, maar het lijkt mee te vallen. Het is weliswaar nog te vroeg om daar een uitspraak over te doen. We zullen de komende dagen zien hoe zijn blessure verder evolueert.”

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners