©  Dick Demey

STVV en coach Bernd Hollerbach gaan na dit seizoen uit elkaar: “In schoonheid afsluiten”

Sint-Truiden neemt na dit seizoen afscheid van trainer Bernd Hollerbach. Het contract, dat afloopt, wordt niet verlengd. “Ik zal alles blijven geven tot de laatste dag.”

Werner Bourlez

Bernd Hollerbach informeerde STVV over zijn voornemen om aan het eind van dit seizoen afscheid te nemen. De Limburgse club respecteert deze beslissing, zegt CEO Tateishi: “We willen coach Hollerbach bedanken voor zijn inzet en professionalisme. Hij heeft een prima job gedaan, wat resulteerde in goede resultaten. Denk maar aan vorig seizoen, toen we een reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag neerzetten en op een mooie negende plaats eindigden. En ook dit seizoen presteerde het team degelijk. Bernd was een goede trainer en vriend de voorbije twee jaren. Ik wens hem dan ook veel succes bij zijn volgende uitdaging.”

Door de beslissing op dit moment kenbaar te maken, heeft STVV de kans om een geschikte opvolger te zoeken. “Ik trad anderhalf jaar geleden aan als coach, toen we in een moeilijke situatie zaten”, zegt Hollerbach. “Mijn taak was om stabiliteit te brengen. Die opdracht is nu vervuld. Het team heeft een stevig fundament, een duidelijk systeem en de juiste ingesteldheid. Dit is geen beslissing die is ingegeven door negativisme. Ik voel me nog altijd in mijn sas bij STVV. Iedereen die mij kent weet dat ik alles voor Sint-Truiden zal blijven geven, tot de laatste dag van mijn contract. We willen dit mooie hoofdstuk in schoonheid afsluiten.”

Gezonde mix

Sportief directeur Andre Pinto deelt alvast deze overtuiging: “We waarderen het werk van Bernd ten zeerste. En we geloven rotsvast dat onze trainer en zijn team even hard zullen werken in de terugronde. Momenteel staan we op amper twee punten van een play-off plaats. We zullen de rest van het seizoen alles geven om zo hoog mogelijk te eindigen.’

“Naar volgend seizoen toe willen we opnieuw een gebalanceerde ploeg binnen de lijnen brengen, na de mooie cyclus van de voorbije seizoenen”, zegt CEO Tateishi. “We streven naar een gezonde mix van spelers. Op die manier bouwen we als club verder op het werk van de voorbije jaren. Maar voor het zover is, focussen we op dit seizoen. We ondersteunen het huidige team en onze trainer voluit tot en met de laatste competitiewedstrijd.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners