©  Dick Demey

Bernd Hollerbach stopt eind dit seizoen als STVV-coach

Bernd Hollerbach heeft STVV laten weten dat hij eind dit seizoen stopt als coach bij de Kanaries. STVV moet op zoek naar een nieuwe trainer. De Duitse trainer zat donderdag samen met de STVV-top om de toekomst te bespreken. Hollerbach liet toen weten dat hij zijn contract, dat tot eind dit seizoen loopt, niet wenste te verlengen. De 53-jarige Duitser arriveerde in de zomer van 2021 op Stayen en heeft momenteel precies 50 wedstrijden van de Kanaries gecoacht. STVV zal dus op zoek moeten naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2023-2024.

Gunter Schoofs

Lees hier het volledige persbericht:

Bernd Hollerbach informeerde de club over zijn voornemen om aan het eind van dit seizoen afscheid te nemen. STVV respecteert deze beslissing, zegt CEO Tateishi: “We willen coach Hollerbach bedanken voor zijn inzet en professionalisme. Hij heeft een prima job gedaan, wat resulteerde in goede resultaten. Denk maar aan vorig seizoen, toen we een reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag neerzetten en op een mooie 9de plaats eindigden. En ook dit seizoen presteerde het team degelijk. Bernd was een goede trainer en vriend de voorbije twee jaren. Ik wens hem dan ook veel succes bij zijn volgende uitdaging.”

©  Dick Demey

Stevig fundament

Door de beslissing op dit moment kenbaar te maken, heeft STVV de kans om een geschikte opvolger te zoeken. “Ik trad anderhalf jaar geleden aan als coach, toen we in een moeilijke situatie zaten. Mijn taak was om stabiliteit te brengen. Die opdracht is nu vervuld. Het team heeft een stevig fundament, een duidelijk systeem en de juiste ingesteldheid”, zo blikt coach Hollerbach terug. “Dit is geen beslissing die is ingegeven door negativisme. Ik voel me nog altijd in mijn sas bij STVV. Iedereen die mij kent weet dat ik alles voor Sint-Truiden zal blijven geven, tot de laatste dag van mijn contract. We willen dit mooie hoofdstuk in schoonheid afsluiten”, aldus de coach.

Klaar voor de volgende stap

Sportief directeur Andre Pinto deelt alvast deze overtuiging: “We waarderen het werk van Bernd ten zeerste. En we geloven rotsvast dat onze trainer en zijn team even hard zullen werken in de terugronde. Momenteel staan we op amper twee punten van een play-off plaats. We zullen de rest van het seizoen alles geven om onze doelstellingen waar te maken.”

“Naar volgend seizoen toe willen we opnieuw een gebalanceerde ploeg binnen de lijnen brengen, na de mooie cyclus van de voorbije seizoenen. We streven naar een mix van jong geweld en ervaring,van lokale spelers en buitenlandse spelers die iets extra kunnen brengen. Op die manier bouwen we als club verder op het werk van de voorbije jaren. Voor het zover is, focussen we op dit seizoen. We ondersteunen het huidige team en onze trainer voluit tot en met de laatste competitiewedstrijd”, besluit CEO Tateishi.

©  Dick Demey

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners