Kurt Weuts (rechts) in duel met Jeroen Van Den Driessche. © GOYVAERTS

Racing Mechelen en Kurt Weuts verliezen derby tegen Berchem: “We waren gewoon te slecht”

Na vijf wedstrijden zonder nederlaag weet Racing Mechelen weer wat verliezen is. In de beladen derby tegen Berchem Sport maakten de Mechelaars ondanks de vroege voorsprong op geen enkel moment aanspraak op de overwinning, Uiteindelijk verloor het met 2-1 van Berchem.

Het was Kurt Weuts die de score opende. Maar na het doelpunt bakte Racing er wel niet veel meer van. “Neen, we waren niet gerust na de 0-1, we waren gewoon te slecht”, weet Weuts. “We toonden geen mentaliteit, wonnen nooit de tweede bal én de duels gingen verloren. Dan krijg je dit als eindresultaat.”

Ook was Weuts niet tevreden over het tegendoelpunt. “Die bal ging niet over de lijn, dat zag iedereen toch. Maar de lijnrechter heeft er anders over beslist. Nochtans gaven we weinig weg, maar waren we gewoon niet scherp genoeg.”

Coach Greg Vanderidt kon zich vinden in het puntenverlies. “Ik heb totaal geen probleem met deze nederlaag. Berchem heeft de overwinning niet gestolen. En we hebben gewoon te weinig gebracht: zowel in balbezit als balverlies waren zij de betere ploeg. Wat weten niet wat hier de oorzaak van is. Het liep gewoon niet. Dit was veruit onze minste match van het seizoen. Berchem overtroefde ons op elk vlak. Maar ik ga daar niets achter zoeken. Je kan als ploeg eens een mindere match spelen. Laten we hopen dat ons dat niet meer overkomt in de toekomst.”

De wedstrijd werd nog even opgeschrikt door een incident. Met nog twintig minuten op de klok viel het licht letterlijk uit, en werd de wedstrijd zelfs even stilgelegd. Bijna een half uur later kon er weer gespeeld worden, waarna Racing wat gretiger was, maar toch nog een late tegengoal slikte. “Maar ik denk niet dat er grote kansen waren. Er was geen enkele fase waarbij hun doelman echt moest tussenkomen”, besluit de Mechelse trainer.

Racing wil wel reageren in de laatste match voor de winterstop. “Willen we winnen, moeten we er 120 procent voor gaan. Dat was tegen Berchem niet het geval. Maar of je nu tegen Belisia, Beerschot of Berchem speelt in deze reeks, iedereen kan van elkaar verliezen. Toch ben ik best tevreden over onze heenronde. We zijn twee keer kort na elkaar gepromoveerd. Er spelen jongens bij sinds de provinciale reeksen en nog altijd doen we goed mee”, besluit Weuts. (dsvn)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners