De scheidsrechter moest het spel even stilleggen na een lichtpanne. © GOYVAERTS

Het licht gaat net op tijd weer aan voor Berchem, dat met 2-1 wint van Racing Mechelen: “We gingen al uit van een doemscenario”

Het scenario voor de traditieclash tussen Racing Mechelen en Berchem in 2de afdeling VV B kon je van tevoren niet bedenken: indrukwekkende banners, twee knokkende ploegen en, o ja, het licht viel uit met nog twintig minuten op de klok. “Dan voelt het echt wel goed om de 2-1 te maken vanop de stip”, weet aanvoerder Miguel Cobos.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Jef Walravens, die vorige week overleed, moest Berchem wel al meteen vol achtervolgen. Kurt Weuts bracht Racing op voorsprong na nog geen drie minuten. “Toen flashte het scenario van vorige week tegen Hades door mijn hoofd”, beseft Cobos. “Toen kregen we ook al snel in de wedstrijd een doelpunt tegen omdat we nog niet goed wakker waren en bleven we met lege handen achter. We wilden tegen Racing echt winnen om Jef te eren, en na die tegengoal had ik het gevoel dat we tien procent beter werden.”

Berchem kwam ook echt beter in de wedstrijd en werd beloond met een omstreden doelpunt. “We hadden ons na een corner al terug omgedraaid om het spel te hervatten”, verwijst coach Nico Van Uytsel naar de bewuste fase. “Plots deed de lijnrechter teken dat de bal over de lijn was gegaan! Ik weet nog altijd niet wie er heeft gescoord, want ik heb het zelf niet gezien.”

Met nog een kwartier op de klok viel plots het licht uit en kon de scheidsrechter niet anders dan de wedstrijd stilleggen. Een drama voor Berchem leek even in de maak. “We gingen inderdaad al uit van een doemscenario”, gaat Cobos verder. “Ik speelde vroeger met enkele spelers van Racing bij Duffel en toen verloren we eens een partij met 0-5 omdat we de lichten niet opnieuw in gang kregen.”

Maar gelukkig voor Berchem gingen de lichten binnen het half uur opnieuw aan. “Ik weet nog altijd niet wat de oorzaak was van de panne”, aldus Berchem-voorzitter Karel Van Daele. “Ik weet alleen dat onze elektricien ze weer in gang kreeg. Gelukkig maar.”

Gelukkig inderdaad, want in de slotfase maakte Cobos vanop de stip de winning goal voor Berchem. “Ik denk dat we met 22 spelers geloofden in een gelijkspel. We hadden daar ook al vrede mee genomen. Maar als ik dan de match kan beslissen vanop de stip, dan voelt dat toch wel extra goed.” (dsvn)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners