©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Beerschot stoomt door tegen beloften van Standard en pakt 18 op 18

‘De Leste’, zoals Beerschot de laatste thuiswedstrijd van 2022 in de verf zette, is een succes geworden. Beerschot dankte Verlinden voor zijn goal en klopte de beloften van Standard met 1-0. Met 18 op 18 – voor het eerst in vijftien jaar profvoetbal – springt Beerschot opnieuw over Beveren naar de leidersplaats.

Yannick Lambrecht

Geweldig begon de avond op het Kiel nochtans niet. Een onoplettendheid van Matthys, een dramatische vrije trap van Seydoux, een al even slechte uittrap van Lathouwers… Neen, achterin liep het niet bepaald van een leien dakje. Het leverde gevaarlijke situaties op tegen de snelle Luikenaars, maar zij misten het killersinstinct om die foutjes af te straffen met een doelpunt. Vooral die van Brrou had er eigenlijk altijd in gemoeten.

Heerlijke assist

Dan vlotte het voorin beter bij de Mannekes. Beetje bij beetje kwamen ze beter in de match en de kansen volgden. Doelman Poitoux tikte nog een afgeweken schot van Verlinden weg voor de lijn, Baeten kreeg de rebound er niet in. Halverwege de eerste helft was het dan toch prijs. Weymans had een opening geweldig gezien en ook al was zijn lange bal niet perfect – het hielp dat Noubi een gat in de lucht trapte –, Verlinden stond klaar aan de tweede paal om de 1-0 tussen de benen van Poitoux binnen te duwen.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Liefst negen basisspelers van Beerschot scoren een 7 op 10 of hoger

©  BELGA

En dan gingen de remmen los. Diaw beging een vieze tackle op Sanusi en vervolgens gingen ze neus aan neus staan. Riep de jonge Senegalees nog iets? Zo’n hevige reactie hadden we nog maar zelden gezien van de immer koele Sanusi, maar hij kreeg er wel geel voor en dus moet Beerschot zaterdag zonder zijn kapitein naar Deinze. Niet ideaal.

Verder kon Weymans zich onderscheiden. De linkerwingback speelde zelfs los van de puike assist zijn beste match van het seizoen. De rushes waren telkens geslaagd, met een raketschot en een kopbal stond hij ook bijna zelf nog op het scorebord. De applauswissel was meer dan terecht. Beerschot kreeg nadien nog kansen op de 2-0, maar die wilde niet meer vallen. Onder meer Baeten en Thorisson vonden een sterk keepende Poitoux op hun weg. Amper 17 jaar, maar wel dé man van de match bij de Rouches.

Op de paal

Eén keer leek hij toch geklopt, maar Van den Bergh besloot na een knappe croqueta tegen de paal. Het ongeluk werd wel nog een geluk voor Beerschot, want aan de overkant mikte ook invaller Ghalidi tegen de staak en mocht Diallo vanuit buitenspel de rebound niet scoren. Een gefrustreerde Kuavita zorgde nog voor het laatste ‘hoogtepunt’ met een rode kaart.

Die ene treffer met makelij van Weymans en Verlinden bleek uiteindelijk genoeg voor een zuinige 1-0-overwinning. ‘De Leste’ op het Kiel was een succes. Wordt de laatste van het jaar tout court, zaterdag in Deinze, dat ook?

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners